Suriyeli çocuklar, mutluluğun resmini çizdi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklar, mutluluğun resmini çizdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:08

Suriyeli çocuklar, mutluluğun resmini çizdi

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) - ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak Kayseri'ye yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları, eğitim gördükleri okulda açılan resim kursuna katılarak birbirinden güzel resimler yaptı. İki yıldır Türkiye'de olan çocukların mutlulukları, resimlerine de yansıdı.
Merkez
Melikgazi İlçesi Eskişehir Bağları Semti'ndeki Mustafa Kemal Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim gören Suriyeli çocukların, okullarında açılan kursta çizdikleri resimleri, bir alış veriş merkezinde sergilediler. Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Buket Vural, çocukların Türkiye'ye ilk geldiklerinde psiko- sosyal durumlarının hiç iyi olmadığını belirterek, "Okulumuza gelen Suriyeli çocuklarımıza ilk önce okuma ve yazma, sonrasında ise Türkçe kursu açtık. Bu kurslar bittikten sonra da psiko-sosyal destek vermek amacıyla resim kursu açmayı düşündük. Öğrencilerimiz, okuldaki derslerinin dışında kalan zamanlarda da kursa katıldılar. Bu süreç içerisinde oluşturdukları resimleri de bir sergi ile halkın beğenisine sunduk" dedi.
Savaş ve çatışma travması yaşamış çocukların psikolojilerinin çok olumsuz etkilendiğini ve yıprandıklarını ifade eden Müdür Vural, "Çocukların psikolojisi açısından bu tür kurslar ve etkinlikler çok faydalı oluyor. Biz bunu yaşayarak gördük. Çocuklar, iki yıldır bizim okulumuzda eğitim ve öğretim görüyor. İlk geldikleri dönemden itibaren biz hep yanlarında olmaya özen gösterdik. Ev ziyaretleri yaptık ve çocukların psikolojik sorunları için rehberlik servisimizden destek aldık. Rehberlik servisimizin önerisi doğrultusunda da resim kursumuzu açtık. Resimleri incelediğiniz zaman, çocuklarımızın ne kadar mutlu olduklarını göreceksiniz" diye konuştu.
Okuldaki resim kursuna katılan 96 öğrencinin yaptığı 110 resimde çeşitli konular yer alıyor. Kayseri ve çevre illerdeki tarihi ve turistik yerler, insan portreleri, kuşlar ve doğa konularının işlendiği resimleri yapan Suriyeli çocuklar da 2 gün açık kalacak sergiyi gurur ve mutlulukla gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!