SES’ten hastane önünde tepki eylemi

Güncelleme Tarihi:

SES’ten hastane önünde tepki eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 16:28

SES’ten hastane önünde tepki eylemi

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine tepki göstererek, “Hastane yönetimi kendilerine daha ferah, daha geniş makam odaları yapabilmek için personele ve hastalara sık sık su basan, bodrum katı yani havasız, adım atacak yer olmayan alanları reva görmüştür” dedi.
Hastanenin inşaattan geçilmediğini ve hastanede ahlaka ve yasalara uygun olmayan ameliyatlar yapılarak devletin zarara uğratıldığı iddia eden SES Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Hastanenin taşınacağını belirtmelerine rağmen bu kadar para neden harcanıyor? Yazık değil mi?” diye sordu. Hastanedeki aksaklıkları dile getirdiği için 4-5 kez görev yerinin değiştirildiğini de belirten Karakaya, ayrıca FETÖ operasyonlarına da dikkat çekerek, “Bu örgüte destek çıkan Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı hiç mi yok?” diye sordu.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde toplanan SES üyelerine bazı siyasi parti ve STK temsilcileri de destek verdi. “Tarafsız, adil hastane yönetimi istiyoruz” , “Kendilerini değil çalışanları ve hastaları düşünen hastane yönetimi istiyoruz” pankartları açan SES üyeleri adına basın açıklamasını Şube Başkanı Orhan Karakaya yaptı. Hastanede devam eden inşaat çalışmalarına tepki gösteren Karakaya, hastanenin yakın zamanda taşınacağının belirtildiğine dikkat çekerek, “Boşa para harcanıyor” iddiasında bulundu. Karakaya, “Hastanemizde Göz tedavisi, muayenesi 2. Blok 1. kattaydı. 5-6 ay önce Göz polikliniği yıllardır hizmet sunduğu yerden 4. blok bodrum kata taşındı. Niye biliyor musunuz? Başhekimlik, hastane yönetimi kendisine yeni makam odası yapmak için. Yani hastane yönetimi kendilerine daha ferah, daha geniş odalarda çalışmak, oturmak için böyle uygulama yaparken siz hastalara bodrum katı reva görmüştür. Göz polikliniğinde çalışan personel bodrum katta havasız, adım atılacak yerin olmadığı koşullarda hizmet sunmaya, siz hastalarda muayene olmaya çalışırken hastane yönetimi havalı, ferah yeri kendisine makam odası olarak düzenlemiştir.” şeklinde konuştu.
“SU BASIYOR, CİHAZLAR TEHLİKEDE”
Göz Polikliniğinin mevcut alanının sağlıklı olmadığını öne süren Karakaya, şöyle konuştu: “Göz polikliniğinin gözlerimizi ölçen milyonlar değerinde cihazları var. Sizlerde bilirsiniz. Göz polikliniği bodrum kata taşındığı ve bodrum katıda da dönem dönem su bastığı için bu cihazlar tehlikeye atılıyor. Eski bina olduğu için bodrum katın su gideri yok. Yani borular patladığında, fazla yağmur yağdığında bodrum kat her zaman su baskınına maruz kalma riski taşımaktadır. Göz bodrum kata taşındığından beri 2 kez su baskını oldu. Hastane yönetiminin bu uygulaması doğru değildir. Hastane yönetimi böyle davranarak siz hastalar ve çalışanları düşünmek yerine kendi rahatlıklarını düşünmüştür. Böyle olmamış olsaydı hastane idarecileri bodrum kata kendileri yerleşirlerdi. Devletimizin milyonlar değerinde ki cihazlarını da riske atmamış olurlardı. Siz hastalarında daha rahat şekilde muayene olmasını sağlamış olurlardı.”
Açıklamasında, “Ülkemizin 20 civarında ki ilinde kampus hastane adıyla yeni hastaneler yapılmaktadır. Bu hastanelerden birde ilimiz Kayseri ye yapılmaktadır.” ifadelerini de kullanan Karakaya, “Yerini ve yapılış yöntemini doğru bulmuyoruz. Bu ayrı bir konu ama şimdi ki hastanemizin 2017 yılında en geç 2018 yılında yeni yerine taşınacağı söyleniyor, konuşuluyor. Ama buna rağmen bizlerin, sizlerin parasıyla, ödediğimiz vergilerle şimdiki bahçesinde bulunduğumuz hastane ve bağlı kliniklerinde inşaattan geçilmiyor. Her gün hastanemizin bir yeri yıkılıyor, bir yerine tadilat yapılıyor. Milyarlar harcanarak yeni makam odaları, yeni ek binalar yapılıyor. Hasta odalarının kapıları dahi yenileniyor. Peki kimin parasıyla bu savurganlıklar yapılıyor. Ve 1-2 yıl sonra kapatılacak, taşınacak bir hastaneye niye bu kadar paralar harcanıyor. Biz hastane yönetiminin kamuoyuna bunu açıklamasını istiyoruz, bekliyoruz. Kendilerine güzel güzel makam odası yapan, düzenleyen hastane yönetimi çalışanlara dinleneceği, giyineceği odalar ayarlamakta aynı duyarlılığı, özeni göstermemektedir. Çalışanların, giyineceği, dinleneceği, oturacağı odaları yoktur. Böyle adalet, böyle vicdan, böyle idarecilik olur mu?” dedi.
Hastanede mesai sonrası ameliyatlar yapıldığını ve bu yolla da devletin zarara uğratıldığını iddia eden Karakaya, “Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi tarafından hastanemiz Ortopedi servisinde bir hocanın bize göre yasal olmayan ya da işleyişe aykırı, ahlaka, vicdana aykırı şekilde yaptığı ameliyatlara göz yumulduğu bu nedenle de hastanemizin, devletin zarara uğratıldığını, bu işi yapan kişilerinde haksız kazanç sağladığını biliyoruz. Bunu yüz yüze görüşmelerimizde hastane yöneticilerine ilettiğimizde kabul edip hiçbir şey yapmadıklarını gördük. Buna benzer uygulama başka servisler içinde uygulanıyor. Biz bu uygulamalara, göz yummalara son verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Sendika üyelerinin, “Adil tarafsız yönetim istiyoruz” sloganları da attığı ve bunun yanında çevredeki bazı vatandaşlarında alkışlarla desteklediği basın açıklamasında hastane yönetiminin çalışanlar arasında kayırmacılık yaptığı iddiasında da bulunan Karakaya, kendisinin de engelli personel olmasına rağmen sadece yanlışları dile getirdiği için 6-7 kez görev yerinin değiştirildiğini ifade etti. 

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!