MHP İl Başkanı Baki Ersoy Gündemi Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

MHP İl Başkanı Baki Ersoy Gündemi Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 15:20

MHP KAYSERİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, son günlerde meydana gelen terör olayları ile ilgili konuşarak, “MHP, Türkiye’de geleceğin teminatı huzur ve güvenin tek adresidir” dedi.
MHP Kayseri İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde ülkede meydana gelen terör olayları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Baki Ersoy, “İçinde bulunduğumuz bu karanlık günlerde maalesef ülkemiz adeta bir terör kıskacına alınmıştır. AK Parti iktidarının tavizleri ile azgınlaşan terör örgütü PKK hain saldırılarına devam etmekte, her gün aldığımız vatan evlatlarının şehadet haberleri yürekleri dağlamaktadır. Ülkemiz, içinde bulunduğumuz şu günlerde ‘analar ağlamasın’ sloganıyla ‘terörü biz bitiririz’ iddiasında bulunanların adını ‘çözüm’ koydukları ihanetin faturasını ağır bir şekilde ödemektedir. Teröristle müzakere etmenin terörün hain namlusunu üzerimizden çekmeyeceğini, müzakere ettiği terör örgütü için bol bol ‘ispatlamazlarsa şerefsizdirler’ diyerek önce reddeden, kabul etmek zorunda kaldıktan sonra da gururla pazarlayanların ağzından çıkan ‘PKK aslında silah bırakmadı’ cümlesi kanıtlamaktadır. AK Parti hükümeti, yaptıkları ihanetin doğurduğu sonuçları kabullenme yerine, gelinen noktayı en az hasarla ve siyasi menfaatlerime zarar vermeden nasıl atlatırım hesabında olan yüzsüzlüğü göstermektedir. Bu yüzsüz duruş ve söylemleri de her milliyetçi-ülkücünün öfkesi daha da artmaktadır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli, bugün yaşanan her şeyin sorumlusu PKK şımartıcılarını attıkları her yanlış adımda uyarmış, izlenmesi gereken adımları bir bir anlatmıştır. Tarih bir kez daha liderimiz Devlet Bahçeli’yi haklı çıkarmıştır. Genel Başkanımız dün ne söylediyse bugün de aynısını söylemiştir. Dünün müzakereci zihniyetinden beklentimiz, terörle mücadele noktasında atılması gereken bütün adımları atmalarıdır. Türk milletinin gelecek bir şehadet haberine daha dayanacak yüreği kalmamıştır. Aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diyorum” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı olarak bu şer odaklarının karşında durmaya kararlı ve azimli olduklarını ifade eden Ersoy, “Milliyetçi Hareketin Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’in dünden bugüne sapmayan, partimizin ilkeleri doğrusunda tavizsiz ve kararlı bir şekilde izlediği siyaset noktasında duruyor olmaktan da onur ve şeref duyuyoruz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi ‘Şerefi olan için bayrak namus, vatan sevda, millet mukaddes bir emanet, ecdat el üstünde tutulması gereken hatıralar toplamının eseridir. Şeref bir isim değil, bir kıymettir. Bu kıymeti ne akili anlar, ne kötü adamı bilir, ne de yattığı yerden Kandil özlemi çekenler anlar?’ Biz de bugün burada bu açıklamayı yaparken şeref yoksunlarının anlamasını beklemiyoruz. Şeref, bizler için mukaddesat uğruna can vermektir! Vatan, millet, bayrak ve din uğruna şehadet şerbetini gözünü kırpmadan içmektir” diye konuştu. Seçimin ardından gelinen noktayı değerlendiren Ersoy, “Hepinizin malumu olduğu üzere, siyaset gündemi 7 Haziran’dan beri bir sorunun cevabını aramaktadır. Koalisyon kurulacak mı, yoksa bir erken seçim mi bizleri beklemektedir? Bilmenizi isterim ki, genel başkanımız 7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece ifade ettiği nokta ile aradan geçen zaman zarfında aynı noktada durmaktadır. MHP olarak bizim koalisyon şartlarımız bellidir. Genel başkanımızın ifade ettiği, MHP’ye oy verenlerin bizi destekleme sebebi olan şartlarımız 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dosyasının tekrar açılması, çözüm sürecinin derhal bitirilerek ihanetlere son verilmesi, anayasal sınırlarını aşan Erdoğan’ın anayasal sınırları içerisine çekilmesidir. Genel başkanımızın bu ilkeli duruşu tüm kesimlerin hedefi haline gelmemize neden olmuştur. Herkes bilmelidir ki; MHP, Türkiye’de geleceğin teminatı huzur ve güvenin tek adresidir. Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi en zor an ve darboğazlarda sağına soluna bakıp da kim var diye soran olursa; bilsinler ki, Türkiye sevdalıları henüz ölmemiştir. Son Türkiye sevdalısı şehadet şerbetini içmeden hiçbir şer odağı Türkiye üzerindeki soysuz hedefine ulaşamayacaktır” dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Kayseri İl Teşkilatına ‘tam yetki’ vermesinin ardından hedeflerini de sıralayan Baki Ersoy, “En büyük hedefim, Kayseri’deki tüm yerel yönetimleri Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altına almak” şeklinde özetledi.
Toplantıda konuşan MHP Kayseri Milletvekili Hasan ali Kilci de, ülkedeki terörün kökünü Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazıyacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!