Melikgazi'de İbrahim Tennuri anılacak

Güncelleme Tarihi:

Melikgazide İbrahim Tennuri anılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:16

Melikgazi'de İbrahim Tennuri anılacak

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri İbrahim Tennuri Hazretleri'ni Anma Programı'nın bu yıl 27 ve 28 Mayıs'ta yapılacak iki ayrı etkinlik ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Belediye olarak ilçe halkının sosyal, kültürel ve eğitimsel ihtiyaçlarını da gözönünde bulundurduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi ilçesinin değer ve kültürel varlığına sahip çıkılması konusunda birçok etkinlik yerine getiriyoruz. Toplumu bir arada tutan ve barış içerisinde birlikte paylaşmaya yönelik yaşam tarzlarını geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacı ile bölgesel, yöresel hatta mahalli gelenek, görenek ve kültür birikimlerine de sahip çıkıyoruz. Mimarsinan’ı Anma ve Evliyalar Günü, İbrahim Tennuri Hazretlerini anma günü etkinlikleri ile değerlerimizi ve zenginliklerimizi yöre halkı ile paylaşıyor ve gelecek kuşaklara mirasımız olarak aktarıyoruz'' dedi.

İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma etkinliğini iki ayrı günde gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 27 Mayıs 2016 Cuma günü saat:12.00’de İbrahim Tennuri (Şeyh) Camisi'nde mevlit okutularak aşure ikram edileceğini, 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:13.00’de ise Hisarcık Fatih Parkı'nda Pilav Şenliği yapılacağını kaydetti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!