KTO Başkanı Gülsoy'dan Kadın Hakları Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

KTO Başkanı Gülsoydan Kadın  Hakları Günü  mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 16:24

KTO Başkanı Gülsoy'dan Kadın Hakları Günü mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

5 Aralık'ın, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk toplumunun kalkınmasının, Türk kadının kalkınmasına bağlı olduğuna inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün çabaları sonucu, Türk kadını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Birçok Avrupa ülkelerinden önce bu hakka kavuşan Türk kadını tarihimiz boyunca, yaşamın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumluluğu paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşının her döneminde aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır. Toplumun her alanında söz sahibi olarak hayatın ayrılmaz bir parçası olan kadınlar, el attıkları işlerde başarılara imza atmaktadır. Varlıklarıyla toplum yapımıza şekil veren kadınlar bugün; bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, ve daha bir çok alanda başarılarıyla kendilerinden söz ettirmektedirler."

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!