Kayseri'ye son 4 yılda 498 milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Kayseriye son 4 yılda 498 milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 09:30

Kayseri'ye son 4 yılda 498 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kayseri'de  son 4 yılda 498 milyon TL’lik 56 yatırım müjdesini verdiklerini söyledi.
Bakan Eroğlu “Kayseri’ye gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu'' derken 'Dolu heybe' ile geldiklerini söyledi. Bakan Veysel Eroğlu, şöyle dedi:
"Bugün burada Kayserili hemşerilerime 11 yatırımın müjdesini veriyorum. Sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, yol yapımı, üstyapı çalışmaları ile 5 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 62 milyon lirayı buluyor. Kayseri bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” 
KAYSERİ'YE 498 MİLYONLUK  56 MÜJDE
Kayseri’ye daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “23 Temmuz 2014 ve 27 Ağustos 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Kayseri’ye toplam 436 milyon TL’lik 45 müjde vermiştim. Bugün 62 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde ile son 4 yılda Kayserililere toplam 498 milyon TL’lik 56 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri en kısa sürede hizmete alacağız. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı. 
TEMELİ ATILAN TESİSLER
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 1 adedi baraj, 1 adedi Aladağlar Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Gözlem Kulesi, Aladağlar Milli Parkı Bozçayır Mevkii Kamp Alanı altyapı çalışmaları, 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 749 milyon lirayı buluyor. Bakan  Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 281 bin 380 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 8 milyon 600 bin metreküp su depolanacak. Ormancılık projeleri ile de Kayseri’de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!