Kayseri Şeker'e yurt dışından ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şekere yurt dışından ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 10:25

Kayseri Şeker'e yurt dışından ziyaret

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - HİNDİSTAN, Bangladeş, Pakistan, Almanya ve Danimarka'daki şeker fabrikalarının yöneticileri, üretim aşamalarında takip ettiği teknoloji ve şeker pancarı tarımında geliştirdiği modelleri incelemek üzere Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. 
Şeker pancarının tarladan sonraki işletmeye alınış ve üretim aşamalarını yerinde inceleyen heyet, Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki işletme içerisindeki yapılan yenileme çalışmaları hakkında da Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve diğer yetkililerden bilgi aldılar. Almanya’da bulunan KWS Türk şirketinin organizasyonunda Kayseri Şeker’e gerçekleşen 3 günlük teknik gezide misafirlere, Yeşilhisar ilçesinde tarlanın tarıma hazırlanış aşamaları da uygulamalı olarak gösterildi. 
Bangladeş Şeker Fabrikası yetkilisi Dr. Md.Jahangir Alam, ''Bu tarz uygulamalar bizim için de çok iyi oldu. Bizde sadece herbisit değil insegdisit uygulamaları da oluyor. Bunları nasıl uygulamam gerektiğini daha iyi öğrenmiş oldum. Hem şeker pancarı tarımını hem de ilaçlama konularındaki işlemleri doğru yapmak adına Kayseri Şeker Fabrikası'nın bize güzel bir yaklaşımı oldu. Kayseri Şeker Fabrikası yetkililerine çok teşekkür ediyorum'' dedi. Tarla ve tarım ekipmanlarının sahibi ve aynı zamanda Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Ziraat Mühendisi İlhan Argun ise ''Etkinliğimizin amacı, KWS firmasının daveti üzerine gelen; Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Almanya ve Danimarkalı sektör temsilcileri ile Kayseri Şekeri ve işletme gezisi ve sahada pancarın ekimi, hazırlanışı, ilaçlanması gibi konularda bildiklerimizi aktarma imkanı oldu. Misafirlerimizin bunlardan faydalandıklarını Kayseri Şeker'in bu işte ne kadar ileri düzeyde olduğunu belirtmeleri bizleri de memnun etti'' diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!