Kayseri’de vatandaşın bariyer zaferi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de vatandaşın bariyer zaferi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 17:51

Kayseri’de vatandaşın bariyer zaferi

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Ağaç İşleri Sanayi Sitesi 25’inci caddede art arda meydana gelen kazaların ardından harekete geçen Fatih Bayram, yerel yönetimlere yönelik girişimlerinde başarılı olamayınca, durumu Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) iletti. BİMER’e meydana gelen kazaların ardından şikayetini ileten Bayram’ın bu girişimi sonuç verdi ve söz konusu yolda güvenlik çalışması yapıldı.
Ağaç İşlerinden çalışan Fatih Bayram, 25’inci caddede meydana gelen kazaların ardından harekete geçti. İlgili kurumlara yolla ilgili olarak bilgi veren ve şikayette bulunan Bayram, bu konuda olumlu bir sonuç elde edemeyince çareyi BİMER’e şikayette buldu. BİMER’e bir süre önce yolda yaşanan tehlikelere yönelik şikayette bulunduğunu ifade eden Bayram, şunları söyledi: “Burası ağaç işlerinin en işlek caddesi olan 25.cadde. Burada olan kazanın haddi hesabı yoktu. Ben bu kazalar nedeniyle yaklaşık 1 yıl mücadele verdim ve yolun tehlikesini yetkililere anlatmaya çalıştım. 17 Haziran 2015 tarihinde Melikgazi Belediyesi’ne yaptığı şikayetle bu sorunu gündeme getirdi. Belediye tarafıma ancak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’den çıkacak kararla yola hız ya da tümsek bariyeri yapılacağını bildirildi. Arada 7 ay geçti ancak bu konuda bir girişimde bulunan olmadı.”
“DURUMU BAŞKANA DA İLETTİM”
Seçim zamanı da Demirciler Sitesi’ne gelen başkanlara da, siyasilere durumu ilettiğini belirten Bayram, “Daha sonra diğer yetkililere de burada gerçekleşen kazaların fotoğraflarını da gönderdim. Amacım korkunç bir kaza olmadan yani insanların canı yanmadan burada önlem alınmasıydı ancak nafile. Bir sonuç elde edemedim. Bunun üzerine son çareyi BİMER’de aradım ve konuyla ilgili şikayette bulundum. Çünkü bu şikayeti yapmalıydım, burada olan kazaları her gün bizler görüyorduk, tanık oluyorduk tehlikeye. Kayıtsız kalamazdım.” diye konuştu.
“EĞER, KÖTÜ BİR OLAY OLSAYDI BUNUN HESABINI KİMSE VEREMEZDİ”
Bu konuda çözüm arayacak başka makam, mevkii kalmadığı için bu kez BİMER’e yöneldiğini ifade eden Bayram, “Bu konuda bizim şahsi bir çıkarımız yok, kamunun yararına, insanların can ve mal güvenliği için önemli bir konu. Çünkü buradan hızlı geçen araçlar korkutuyordu. Mutlaka önlem alınmalı ve hız kesiciler konmalıydı. Bunun üzerine 7 Nisan 2016’da BİMER ile Kayseri Valiliği ve belediyeler arasındaki resmi yazışmalar sonrasında 18 Nisan 2016’da güvenlik bariyeri ya da tümsek yapıldı. UKOME’den de gerekli olan karar oy birliği ile alınmış. Yani ölümlü bir kaza yaşanmadan yola tümsek yapıldı. Eğer, kötü bir olay olsaydı bunun hesabını kimse veremezdi. Şikayetimizi dikkate alarak gerekli işlemleri başlatan ve işlemleri sonuçlandıran BİMER’e teşekkür ederim. Allah razı olsun.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!