KAYİF'te, 10 bin istihdam hedefleniyor

Güncelleme Tarihi:

KAYİFte, 10 bin istihdam hedefleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 13:43

KAYİF'te, 10 bin istihdam hedefleniyor

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/ KAYSERİ, (DHA) - ÇALIŞMA ve İş Kurumu (İŞKUR) Kayseri Müdürlüğü, bu yıl 6'ncısını düzenleyeceği 'Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda (KAYİF-2017) 10 bin yeni istihdam hedefliyor. 
Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı'nda 29-30 Mart'ta yapılacak 'Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'yla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Cumhurbaşkanı Decep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları sonrasında, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 6 Ocak'ta Konya'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programının başlatıldığını bildirdi. Ayçiçek, ''Süreç sonunda yaklaşık 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlanması hedeflenmektedir. Kayseri için ise en az 25 bin kişilik bir istihdam hedefi öngörüldü. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için faaliyetlerden birisi de İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'dır. İl Müdürlüğü olarak bu yıl 6'ncısını düzenleyeceğimiz fuarda, iş dünyasından seçkin 90 firma ve alanında uzman kişileri, işsizler ve öğrencilerle buluşturacağız. Firmalar, fuarda iş ve staj başvurusu alacak olup, İŞKUR ve diğer kamu kurumları ise personel alım politikaları ve sınav süreçleri hakkında bilgiler verecek. Ayrıca, sanayi ve ticaret odaları, üyeleriyle paylaşmak üzere çalışmak isteyenlerden özgeçmiş toplayacaklar. Fuarda, 10 bin yeni istihdam kapısının açılmasını hedefliyoruz. Fuarda iş için başvuran 10 bin kişi, yıl içinde belirli aralıklarla istihdam edilebilecek. İŞKUR olarak, başvuru ve istihdamın takipçisi olacağız'' dedi.
Fuara, Valilik, Erciyes Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin destek verdiğini de kaydeden Ayçiçek, iş dünyasını ve işsizleri fuara beklediklerini bildirdi.
''500 BÜYÜKANNEYE BAKIM PARASI VERECEĞİZ''
İŞKUR Müdürü Ayçiçek, 'Büyükanne Projesi'nde Kayseri'nin de pilot iller arasında yer aldığını ifade ederek, ''Torununa bakan anneanne ya da babaanneye devletin maddi katkısını öngören projeye, Kayseri'de pilot il olarak katıldı. Bu kapsamda, 4 Mart'a kadar bin civarında başvuru aldık ve şu anda 500 büyükannenin bu parayı hak ettiği belirlendi. Hak sahiplerinden herhangi bir nedenle çıkan olursa, başvurusu alınmış,. diğer büyükanneler çıkanların yerine geçecekler ve onlar bakım parasını alabilecekler. Projedeki 500 sayısı, hiç eksilmeyecek'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!