İl Müftü Vekili Koçer’den Bayram Mesajı

Güncelleme Tarihi:

İl Müftü Vekili Koçer’den Bayram Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 17:20

GALİP KOÇER

İl Müftü Vekili Galip Koçer, Ramazan Bayramı öncesi basın açıklaması yaptı.
Müftülük binasında basın açıklaması yapan İl Müftü Vekili Galip Koçer, "Her milletin milli bayramları vardır, dini bayramları vardır. Bizim de yılda iki dini bayramımız vardır. Biri Ramazan Bayramı 2. si de Kurban Bayramıdır. 17 Temmuz 2015 Cuma günü Ramazan (Fıtır) Bayramının 1. günüdür. Bayramlar sevinç ve sürur zamanlarıdır. Ayrıca müminler için imanla ve güzel amelle ömrünü tamamladığı, kabir sualini rahat verdiği, amel defterini sağ taraftan aldığı ve cennetle ebedi saadeti kazandığı vakitler de sevinç zamanları, bayram günleridir. Ramazan-ı Şerif evveli Rahmet, ortası Mağfiret ve sonu Cehennem’den kurtuluş ayı idi. Bu mübarek ve manevi günlerin, affolduğumuza inandığımız bu güzel zaman diliminin ardından bayram yapmamız, sevinmemiz hakkımızdır. Ayrıca bu bayramda sevindirmemiz, barışmamız, kaynaşmamız ve kardeşçe kucaklaşmamız da, öbür alemdeki büyük ve sonsuz bayrama kavuşmamıza vesile olacaktır. O halde hayatımızın her anını bayrama çevirmemiz elimizdedir" ifadelerini kullandı.
Koçer ayrıca, "Bu bayram vesilesiyle fakirlerimizi, yoksullarımızı, dul ve yetimlerimizi, muhtaçlarımızı, öğrencilerimizi, vatanlarını terk ederek muhacir olmuş Suriyeli veya diğer ülkelerden gelen kardeşlerimizi zekat, fitre, sadaka ve yardımlarımızla sevindirmeliyiz. Sevindirmeliyiz ki onlara da bayram olsun bize de bayram olsun. Hepimiz bayram günlerini büyük bir fırsat bilerek bayramın sevincini yaşayamayan huzurevi, hastane, yetiştirme yurtları, kimsesiz yaşlıları, özellikle anne babalarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı ve ebedi aleme göç etmiş yakınlarımızı kabirlerinde ziyaret etmeli, çocukları hediyelerle sevindirmeliyiz" şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Koçer, "Dünyada zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize, özellikle Filistinli, Doğu Türkistanlı, Myanmarlı, Iraklı veya dünyanın her yerindeki din kardeşlerimize dua etmeyi dini bir görev bilmeliyiz. Bizler birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz ki düşmanlarımız çatlasın. Dünyamız ve ahiretimiz bayram olmalı. Bu bayram vesilesiyle, bayramların kabusa dönüşmemesi için araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlarımızın araçlarının bakımını yaptırmalarını, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, daha nice sağlıklı, mutlu ve umutlu bayramlara kavuşma temennisi ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bu bayramın ailemize, milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!