ERÜ’de 'Siyaset ve Kadın' söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

ERÜ’de Siyaset ve Kadın söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 13:40

ERÜ’de 'Siyaset ve Kadın' söyleşisi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından 'Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 85'inci yıldönümü nedeniyle 'Siyaset ve Kadın' konulu söyleşi düzenlendi.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, 25'inci Dönem Kayseri Milletvekilleri Ahmet Doğan, Havva Talay Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Genel Sekreter Murat Yenisu, fakülte dekanları, KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, genel sekreter yardımcıları ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KAÇAUM Müdürü Prof. Dr. Asuman Gölgeli, merkez faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, kadının siyasetteki önemine dikkat çekti.
Rektör Çalış, "5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle birlikte kadınlarımız aktif siyasette yer alma imkânı bulurken, o tarihten bugüne yapılan seçimlere baktığımızda erkeklere nazaran siyasette temsil oranlarının düşük olduğunu görmekteyiz. Türk kadını seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden daha önce kazanmış ve siyasal haklar alanında önemli kazanımlar elde etmiştir. Türk kadınının siyasette daha az temsil edilmesinin, kadınlarımızın siyaseti daha az tercih etmesinde elbette birçok neden bulunmaktadır. Fakat önemli olan bu nedenlerin incelemesini iyi yapmak ve kadınlarımızın siyasette daha aktif olmalarının yolunu açmaktır. Bunda başta siyasi partiler olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarına, medyaya ve topluma büyük görev düşmektedir. Ülkü nüfusunun yüzde 49,8’ini oluşturan kadınlarımız, her alanda başarılı oldukları gibi, fırsat tanındığında ve önleri açıldığında siyasette de hak ettiği yere geleceklerine inanmaktayım" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. Söyleşide, 25'inci Dönem Kayseri Milletvekili, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Talay Çalış, siyasette kadının yeri ve rolünü anlattı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!