CHP İstanbul Milletvekili Özkes:

Güncelleme Tarihi:

CHP İstanbul Milletvekili Özkes:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 13:57

- "Haram paranın Kızılay'a verilmesi durumunda o paradan Kızılay'ın yardım ettiği kişiler yararlanabilir. Ancak Kızılay gibi bir hayır kurumunu gölgeler"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İhsan Özkes, "Haram paranın Kızılay'a verilmesi durumunda o paradan Kızılay'ın yardım ettiği kişiler yararlanabilir. Ancak Kızılay gibi bir hayır kurumunu gölgeler" dedi.

Özkes, CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ve beraberindekilerle birlikte Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği'ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "İşadamı Reza Zarrab, 17 Aralık operasyonu sonucu el konulan ve daha sonra kendisine iade edilen paraların faizini Türk Kızılayı'na bağışladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, caiz mi?" yönündeki sorusu üzerine Özkes, İslamda rüşvet, hırsızlık, yolsuzluk, kul hakkını yemek, zulüm ve iftiranın haram olduğunu belirtti.

"Emekli bir müftü olarak söylüyorum; haramı helal sayan kişi dinden çıkmış olur" diyen Özkes, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Onun için dini ve inanç bakımından çok tehlikeli vahim uygulamalar yapılıyor. Rüşvet malı, haksızlıkla kazanılan mal bir hayır kurumuna verilir mi? Hayır kurumuna verilmesi özellikle Kızılay gibi kuruma verilmesi gerçekten Kızılay'ın ruhuna aykırıdır. Çünkü Kızılay'ın uluslararası evrensel bir yapısı vardır. Oraya bağışlanmış olması Kızılay ile bağdaşmıyor. İnsanların gönül huzuruyla oradan yardım olması, gıdalanması gölgelenmiş oluyor. Haram parayla yapılan ibadet kabul olmaz."

Aylar önce "haram parayla alınan jetle yapılan bir hac ibadeti, umre ibadeti kabul olur mu?" diye sorulduğunda, hazreti Peygamberin bir hadisini naklettiğini anlatan Özkes, "Peygamberin hadisini aktardığım için eski bir bakan beni mahkemeye verdi, şu an mahkemeliğiz. Aslında beni mahkemeye vermedi, mahkemeye verilen Hazreti Muhammed'dir. Çünkü o söz bana ait değil ben sadece naklettim. Peygamberimizin hadisinde söylediği üzere haram parayla yapılan ibadetler kabul olmuyor. Haram paranın Kızılay'a verilmesi durumunda o paradan Kızılay'ın yardım ettiği kişiler yararlanabilir. Ancak Kızılay gibi bir hayır kurumunu gölgeler" ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği Başkanı Sadık Genç de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!