CHP Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

CHP Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 15:44

- İstanbul Milletvekili Özkes: "AKP istemediği sürece o dört bakan yüce divana sevk edilemiyor. Onlar yüce divana sevk etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar, o dört bakan da yüce divana gitmemek için adeta yalvarıp yakarıyor"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis üyesi İhsan Özkes, "AKP istemediği sürece o dört bakan yüce divana sevk edilemiyor. Onlar yüce divana sevk etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar, o dört bakan da yüce divana gitmemek için adeta yalvarıp yakarıyor" dedi.

Özkes, Öğretmenevi Düğün Salonunda düzenlenen CHP Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir konuşmasındaki sözlerini hatırlattı.

Dört bakanın rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeniyle görevinden istifa ettiğini iddia eden Özkes, şunları kaydetti:

"Hatta bunlardan birisi 'Benim günahım, suçum ne. Bana ne denildiyse onu yaptım, benden önce bana yapmam gerekenleri söyleyen o devrin başbakanın alınması gerekiyor' şeklinde bir konuşma yaptı. Bildiğiniz gibi bu dört bakanın yüce divana sevki için yapılacak oylama sürekli erteleniyor. Nihayet 5 Ocak Pazartesi gününe oylama ertelendi. Bu komisyonda büyük bir çoğunluk AKP üyesi. AKP istemediği sürece o dört bakan yüce divana sevk edilemiyor. Onlar yüce divana sevk etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar, o dört bakan da yüce divana gitmemek için adeta yalvarıp yakarıyor. Başbakan da çıkmış 'Kim hırsızlığa bulaşırsa kolunu koparmaya kararlıyız' diyor. Ortada bir siyasi oyun sergileniyor. Bunlar din, imam, cami, Kuran, Allah, peygamber söylemleriyle siyaset yapıyor. Halbuki Allah, 'Hırsızın elini kesin' diyor. Hani bunlar 'şeriat' diyor ya, şeriat gelse evvela bunların kaçı elsiz kalır. İnanın buna şeriatın gelmesine en çok karşı çıkan bunlardır. Kol koparmaktan bahsediyor, İslam zaten hırsızın elini kesin diyor."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!