'Cennet Mahallesi' TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Cennet Mahallesi TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 14:23

'Cennet Mahallesi' TBMM gündeminde

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’de yaşayan Roman vatandaşların, Kentsel Dönüşüm adı altında Kayseri’nin en değerli arazisinden kopartılıp kilometrelerce uzakta adeta tecrit edildiğini belirtti. Arık, Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin adının 'Cennet' olduğunu ama orada yaşayanların 'Cehennem' azabı çektiklerini ifade etti.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile Kayseri’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, bölgede yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Türkiye’nin ilk roman milletvekili olan İzmir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Özcan Purcu, Roman vatandaşların yaşadığı Cennet Mahallesi’ndeki izlenimini aktararak, "Kayseri'de rantın en güzel olduğu yerde Roman vatandaşların yine evlerini yıkmışlar, 30 kilometre öteye götürmüşler. Hani biz Müslüman'dık, hani kardeşimiz açken biz tok kalamazdık? 30 kilometre öteye bir çukurun içine koymuşlar, oradaki güzel yerlere apartman yapmışlar, 500 bin euroya satıyorlar. Benim Roman kardeşime 50 bin liralık ev vermişler. Servis yok, ulaşım yok, hastane yok, eczane yok. Otobüs çalışmıyor, çocukları da okula gidemiyor. Ondan sonra burada kalkıyorlar, diyorlar ki, (Efendim, mülteci çocukları araştırıyoruz) Bu çocukları ne yapacaksınız? Bu çocuklar sokakta'' dedi.
Purçu’ya yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Elitaş, “Bakın, cehennem gibi bir yerden cennet gibi bir yere Kayseri Melikgazi Belediyesi o değerli kardeşlerimizi taşımışlar, buradan bu konuyu açıklama fırsatı verdiğinden dolayı sayın Özcan Purçu'ya çok çok teşekkür ediyorum. Bu ara bu hizmetleri gerçekleştiren Kayseri belediyelerine buradan tebriklerimi iletiyorum” diye konuştu.
Elitaş’ın bu açıklamasının ardından, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, söz aldı. Arık, “Sayın Elitaş'ı hayretler içerisinde dinledim. Orası, Kümbet bölgesi, Kayseri'nin en değerli arazilerinden birisi. Şu anda vatandaşlara verilen ise 30-40 kilometre uzakta, adı ‘Cennet Mahallesi’ ama tam bir cehennemi yaşıyorlar. Daha dün oradaydım ben. Mahalleli şehre inmesin diye toplu taşım araçları gitmiyor sayın Elitaş. O Cennet Mahallesi'nde oturan 200 sakinin çocuklarına servis yok ki okullarına gitmesin diye. Çocuklar diyorlar ki, (Biz korkuyoruz, sabahın beşinde yola çıkıyoruz, üç saatte okula gidebiliyoruz, köpekler peşimizde) Orada ıslah edilmemiş bir dere var, vatandaşın çocuğu oraya düşmüş, ölmüş. O dere hâlâ orada duruyor. Orada sağlık ocağı yok, Cırgalan'a sağlık ocağından hizmet almaya gidiyorlar sayın Elitaş. Lütfen, beraber gidelim, görelim'' ben dün oradaydım'' ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!