Başkan Çolakbayrakdar'dan görsel brifing

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çolakbayrakdardan görsel brifing
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 14:42

Başkan Çolakbayrakdar'dan görsel brifing

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir görsel brifing gerçekleştirerek Kocasinan’ı bekleyen yeni çehreyi basın mensuplarına anlattı.

Ortayol Projesi’ni ve Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde anlatan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, basın mensuplarını Zümrüt ve Mevlana Mahallelerine de götürerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Brifing vermeye otobüs içerisinde başlayan Başkan Çolakbayrakdar, çalışmaları 3 ana başlık altında topladıklarını ifade ederek bu 3 ana başlığı; yoğun yaşam alanı olan konutlar, sanayi-ticaret alanları ve hastane, terminal gibi alanlar olarak sıraladı. ''Kayseri’nin 3. Çevreyolu'' olarak da adlandırılan Ortayol çalışmalarını, toplamda 17 kilometre olan yolun tam ortasında anlatan Başkan Çolakbayrakdar, “Bu yolun bir mazisi var. Yolun temeli; Büyükşehir Belediye Başkanlığını sayın Mehmet Özhaseki’nin, Kocasinan Belediye Başkanlığını ise sayın Bekir Yıldız’ın yaptığı dönemde atıldı. Yıl sonu itibariyle hizmete girmesi öngörülen Ortayol, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanlığında ise benim bulunduğum dönemde hizmete girmiş olacak İnşallah” dedi. Ortayol’un şehre kazandıracaklarıyla birlikte hayırlı olmasını dileyen Başkan Çolakbayrakdar, Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle yoğun kullanılacak olan güzergahta bu proje sayesinde trafik sorununun başlamadan bitirildiğini ifade etti. Yarın ihaleye çıkacak taşınmazlar arasında yer alan akaryakıt istasyonlarının ikisinin de Ortayol üzerinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ticaret erbapları için iyi bir fırsat sunduklarını kaydetti. 

Başkan Çolakbayrakdar, gazetecilerle birlikte Seyrani Mahallesi’ne geçerek Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında da bilgiler aktardı. Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iki önemli tarafı bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Burada vatandaşlarımıza hem konforlu konut alanları hem de sosyal hayatlarını canlandıracak imkanlar sunacağız, bununla birlikte bölgede ticaret alanları da bulunacak” dedi. Seyrani Mahallesi’nin de Ortayol’a bağlanarak önemli bir aks oluşturulacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ''Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi 400 bin metrekare alan üzerine kurulacak. 216 bin 300 metrekare yeşil alan oluşturulacak ve bölgede 62 blok yükselecek. Bu bloklarda 3 bin 472 yeni konut yer alacak. Bunun yanı sıra 16 bin 300 metrekare ticari alan da bölgeye hizmet verecek'' ifadelerini kullandı. Bölgeye dair projelerin tamamlandığını belirten Çolakbayrakdar, yakın zamanda fiili çalışmaların başlatılacağını da bildirdi. Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdikten sonra gazetecilerle birlikte Mevlana Semt Konağı’na geçti. Yeni Kayseri'nin Kocasinan’da kurulacağı ve Kocasinan'ın Kayseri’nin yeni yüzü olacağını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da yer almak isteyenler için büyük bir fırsat sunduklarını dile getirdi. Başkan Çolakbayrakdar, Melikgazi ilçesinde bulunan meskenler, Erkilet Dere Mahallesinde konut alanları, Ortayol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonları, Şeker, Yenidoğan ve Erkilet Mahallelerinde yer alan servis alanları, küçük sanayi alanları ve ticaret alanları hakkında da bilgiler verdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!