Başkan Çelik: 147 yıllık Belediyecilik tarihimizde yatırım rekorunu kıracağız'

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik: 147 yıllık Belediyecilik tarihimizde  yatırım rekorunu kıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 12:06

Başkan Çelik: 147 yıllık Belediyecilik tarihimizde yatırım rekorunu kıracağız'

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)-  KAYSERİ  Büyükkşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017-18 yıllarının 147 yıllık Kayseri'deki Belediyecilik tarihinin hizmet ve yatırımda zirve yapılan yıllar olarak anılacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu kent merkezindeki programların yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte 150 yataklı Develi Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. Çelik, Develi’den sonra İncesu’ya geçerek İncesu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımları yerinde inceledi. İncesu Kadın ve Gençlik Merkezi inşaatını gezen  Çelik, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Tamamladığı zaman İncesu için örnek bir yapı olacak” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Ebiç’te düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Buğday ve Su Festivali'ne de katıldı. Yaptığı konuşmada bir araya gelmenin, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Çelik, daha sonra yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 2017 yılında, hem kent merkezi hem de ilçelerde sayısız yatırımı Kayseri’ye kazandıracaklarını vurguladı. Başkan Mustafa Çelik, şöyle dedi:
“147 yıllık belediyecilik tarihinde görülmemiş bir yoğunlukla çalışıyoruz. 2017 ve 2018 yılları 147 yıllık belediyecilik tarihinde hizmetin ve yatırımın zirve yaptığı yıllar olarak anılacak. 2017’de bugüne kadar toplam değeri 400 milyon TL’ye yaklaşan 170’den fazla ihale yaptık. Bir taraftan da yeni projeler hazırlamaya devam edeceğiz.''
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Felahiye- Kayapınar'da düzenlenen 'Gurbetçi Pilav Festivali'ne de katıldı. Çelik, şöyle dedi:
“Her ilçemize ekonomik olarak fayda sağlayacak projeler yapıyoruz. Bunun için tarım araçları ve süt soğutma tankları dağıtık. Özvatan ve Sarız’da üreticilerimize arı kovanı ile destek verdik. Pınarbaşı ilçesinde Şeker Fabrikası ile tesis kuruyoruz. Tomarza’da kabak çekirdeği, Yeşilhisar’da ayçekirdeği kurutma tesisi yapıyoruz. Bu şekilde yatırım yapan bir başka belediye yok. Felahiye’de ise yine Türkiye’de ilk ve tek olan bir proje yapıyoruz. İhalesini yaptık, önümüzdeki günlerde Felahiye Toplu Ahır Projesinin temelini atıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Bu proje sadece Kayseri’ye değil Türkiye’ye örnek olacak bir proje.” 
Çelik, hafta sonunda Felahiye’den sonra Sarıoğlan’a geçerek ilçe merkezi ve mahallelerde ziyaret ve incelemelerde bulundu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!