Atlı okçular, Bünyan'da hünerlerini sergilediler

Güncelleme Tarihi:

Atlı okçular, Bünyanda hünerlerini sergilediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:47

Atlı okçular, Bünyan'da hünerlerini sergilediler

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜNYAN Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçede düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda sporcular, hünerlerini sergilediler. Dereceye girenler, ödüllerini törenle alırken, sporculardan Genel Cerrah Ahmet Turan Durak, meslektaşı doktor Emine Özay'a evlilik teklifinde bulundu. 

Şampiyonanın ödül törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ,Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, federasyon yetkilileri ile çok sayıda sporcu katıldı. Tören, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ödül töreni öncesi, Kırgızistan'dan gelen atlı okçular ile Van Ulupamir'den gelen okçular çeşitli gösteriler düzenledi. At sırtında hedeflerini tutturmaya çalışan sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Oyuncu Cemal Hünal da at sırtında farklı noktalara yerleştirilmiş karpuzları keserek performans sergiledi. Erzincan’dan gelen cirit ekibinin gösterişsi ise herkesi heyecanlandırdı. Gösterilerin ardından bir gün önce gerçekleştirilen final müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Çeşitli illerden 49 atlı okçunun katıldığı şampiyonada, gençler kabak atışlarında birinci Yusuf Kilci, ikinci Janset Geven, üçüncü Dilara Bal oldu. Memlük atışlarında ve toplam atışlarda yine aynı sporcular ödüle layık görüldü. Yetişkinler kabak atışlarında da birinci Hüseyin Okçu, ikinci Yavuz Ayaz, üçüncü Ahmet Turan Durak oldu. Memlük atışlarında ise birinciliği Kuddusi Türk, ikinciliği Ahmet Turan Durak, üçüncülüğü Hakan Zorlu elde etti. Toplam atışlarda ise birinciliği Hüseyin Okçu, ikinciliği Ahmet Turan Durak, üçüncülüğü de Alperen Alkan kazandı.

ÖNCE ÖDÜLLERİ ALDI, ARDINDAN EVLİLİK TEKLİFİNDE BULUNDU

Törenin sonunda anı fotoğrafı çekilirken, Bilal Erdoğan, sporculardan Ahmet Turan Durak'ın söyleyecek bir şeyi olduğunu belirterek mikrofonu verdi. Genel cerrah olan Durak, pek çok dalda ikinci olarak ödül aldığını Allah'tan meslektaşı doktor Emine Özay'ın kalbinin birinciliğini istediğini ifade ederek evlenme teklifinde bulundu. Alanda bulunan Özay da teklifi "Evet gönlümün birincisi sensin" diyerek kabul etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!