Atabey’den, bayram öncesi oto alacaklara “son güne bırakmayın” uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Atabey’den, bayram öncesi oto alacaklara “son güne bırakmayın” uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 12:27

Atabey’den, bayram öncesi oto alacaklara “son güne bırakmayın” uyarısı

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) – ANADOLU Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, Ramazan Bayramı öncesi otomobil alacak vatandaşlara yaptığı uyarıda, araçlarda fiyat artışı olabileceğini belirterek, “Otomobil almak isteyenler son güne bırakmasın” dedi.
Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla otomobil pazarında hareketlilik olduğunu belirten Anadolu Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, araç satışlarından memnun olduklarını söyledi. Atabey ayrıca, “Gördüğümüz kadarıyla Ramazan Bayramı’nın yaklaşması otomobil sektörüne gözle görülür bir canlılık sağladı. Şimdiden bayramın hareketliliği oto pazarına yansıdı. Ben bu hareketliliğin devam edeceğini düşünüyorum. Birde Ramazan Bayramı’nın 9 güne uzaması ve okulların tatil olmasından dolayı da bir hareketlilik var. Otomotiv sektörü son 3-4 yılın üst düzeyine gelmiş durumda” diye konuştu.  Sıfır otomobil ile ikinci el otomobil arasındaki fiyat farkının açıldığını ifade eden Atabey, bu nedenle ikinci el otomobile talebin daha da arttığını kaydetti.
Otomobil alacaklara acele etmelerini öneren Atabey, “Çünkü otoya olan talep arttı. Ekonomi arz talep dengesidir. Biz elimizde olan araçları satıyoruz. Talep çoğalınca ikinci oto fiyatları artacak. Son 7 ay içerisinde araçlarda yaklaşık yüzde 10 civarında artış oldu. Ben bundan sonra da fiyat artışları olacağını buradan söylüyorum. Oto almak isteyenler son güne bırakmasın. Araçlarına şimdiden bakıp, alsınlar” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!