Asgari ücret rakamları

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret rakamları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 15:59

- SES Kayseri Şube Başkanı Karakaya: "Biz işçiler olarak sadaka değil, emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, yeni açıklanan asgari ücret rakamına ilişkin, "Biz işçiler olarak sadaka değil, emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

Karakaya ve bir grup sendika üyesi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde yaptığı açıklamada, günlük 2 lira, aylık ise 58 lira olan asgari ücret zammının emekçileri kuru ekmeğe, simide talim etmeye devam ettireceğini savundu.

Karakaya, zammın sadece asgari ücretliyi değil tüm emekçileri ilgilendirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü bu zam oranı biz memurlara 2016-2017 yılında yapılacak zammın da habercisidir. Hükümet kendi resmi kurumu TÜİK'in açıkladığı yoksulluk sınırının altında rakam vererek milyonlarca işçyi, emekçiyi yine açlığa, yoksulluğa mahkum etmiştir. Emekçilerle dalga geçmiştir. Biz asgari ücretin net bin 500 lira olmasını istiyoruz. Asgari ücretin vergi dışı tutulmasını istiyoruz. Artık çocuklarımız isteklerini karşılamak, onları yedirmek, giydirmek istiyoruz. Ek iş yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Her gün yediğimiz, içtiğimiz şeylere zam üstüne zam gelirken asgari ücrete yapılan günlük 2 liralık zam üç kişilik ailenin simit yiyerek yaşamasına dahi yetmeyecek bir zamdır. Biz işçiler olarak sadaka değil, emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!