3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 11:09

KAYSERİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN, 3. ULUSLARARASI KAYSERİ ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ’NİN 5-8 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA KAYSERİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNİ BELİRTEREK, 'FİLİSTİN' TEMALI FESTİVALDE KISA FİLM, BELGESEL VE ANİMASYON ALANINDA ONLARCA ESERİN HALKA ÜCRETSİZ OLARAK SUNULACAĞINI AÇIKLADI.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nin 5-8 Mayıs tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirileceğini belirterek, ’Filistin’ temalı festivalde kısa film, belgesel ve animasyon alanında onlarca eserin halka ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.
Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi işbirliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali ile ilgili Talas ilçesindeki Yaman Dede Konağı’nda sanatseverlerin de katıldığı tanıtım programı düzenlendi. Programa Vali Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yücel Çakmaklı Film Atölyesi Kurucusu ve Festival Organizatörü Kerim Abanoz ile film yapımcıları, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Düzgün, burada yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Altın Çınar Film Festivali ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, festivallerin ilin tanıtımına katkısının büyük olduğunu söyledi.
Film festivalleri için yapılan çekimlerin festivalin yapıldığı ilin tarihi alanlarına ilgiyi artırdığını, film çekilen bazı tarihi binaların ya da konakların bir müze gibi gezildiğini kaydeden Vali Düzgün, film festivallerinin aynı zamanda filmi vatandaşlara sevdirdiğini ve sanata ilgiyi artırdığını belirtti.
5-8 Mayıs tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecek festivalin temasının “Filistin” olduğunu ve kısa film, belgesel ve animasyon dallarında yarışmalar düzenlendiğini ve yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini kaydeden Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllarda da bu meyanda yarışmaların yapılması özellikle genç sinemacılarımızın, film yönetmenlerimizin ve iletişim fakültesi öğrencilerimiz başta olmak üzere genç yönetmenlerin yetişmesinde de ödüllü yarışmaların önemli olduğunu düşünüyorum. Türk sinemasına olan katkının da bu vesileyle artacağına inanıyorum. Yine bu yıl program içerisinde geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz gibi Türk sinemasına emek veren, emektar olarak isimlendirdiğimiz Altın Çınar Film Festivaliyle bağlantılı olarak ‘Sinemanın Çınarları olarak isimlendirdiğimiz sinema sanatçılarına da onur ödülleri verilecek. Onları da ilk gün ve son gün açılış ve kapanış törenlerinde bu ödüller takdim edilecek. Bu seneki film festivalinin temalarından birisi de Filistin. Bu vesileyle Filistin’den de pek çok sinema gösterime sunulacak yine Filistin’den sinema sanatçısı, sinema yönetmeni ilimize gelerek burada sinemaseverlerle çeşitli söyleşiler gerçekleştirilecektir.”
Vali Düzgün, Kayserililere de seslenerek festival boyunca film gösterimlerinin ücretsiz olacağını hatırlatarak, festivali yakından takip etmelerini istedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, Vali Düzgün’ün yoğun destek verdiği festivali Talas Belediyesi olarak desteklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Festivalin Kayseri’ye ve Talas ilçesine önemli kazanımları olacağını ifade eden Palancıoğlu, festival komitesi ile düzenli toplantılar yaptıklarını, kendisinin önerisi ile bu yıl “animasyon” kategorisinin de festivale eklendiğini anlattı.
45 animasyon gösteriminin festivalde yer alacağını kaydeden Palancıoğlu, “Kayseri’de 4 üniversitemiz var. Üniversiteler eğitim faaliyetlerini yoğun bir şekilde yürütüyor ama ekonomiye katkısı olacak eğitim faaliyetlerini de daha yoğun bir şekilde desteklememiz lazım. Dolayısıyla bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi grafik, endüstriyel tasarım gibi farklı bölümlerimiz olduğu için Kayseri’de animasyon sektörünün kısa sürede gelişeceğini ve ekonomiye katkısı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Yücel Çakmaklı Film Atölyesi Kurucusu ve Festival Organizatörü Kerim Abanoz ise, “Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın ve bu işe destek olanların bize yol göstermesi ile elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalıştık. En ince detayına kadar düşünüp birçok şeyi düzgün bir şekilde yapmaya çalıştık” dedi.
Alanında uzman kişilerin festival amacıyla Kayseri’ye geleceğini ve “Filistin” temalı festivalde Filistin konusuna sanat bakışıyla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Abanoz, “Film gösterimleri Kayseri Forum’da bulunan sinema salonunda ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya konferans salonunda yapılacak. Galamız Kadir Has Kültür ve Kongre Salonu’nda yapılacak. Salı günü saat 20.00’de başlayacak program Cuma günü saat 20.00’de son bulacak ve ücretsiz olarak halka sunulacak. Festival programına aynı zamanda www.altincinarfilmfestivali.org adresinden ulaşılabilecektir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!