100. Yılında Çanakkale Ruhu Kadir HAS Kongre Merkezi’nde Canlandırılacak

Güncelleme Tarihi:

100. Yılında Çanakkale Ruhu Kadir HAS Kongre Merkezi’nde Canlandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 13:13

2015 YILI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YILI OLMASI NEDENİYLE KAYSERİ’DE BÜYÜK ÇAPLI BİR ORGANİZASYON 18 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ AKŞAM SAAT 18.00’DE KADİR HAS KONGRE MERKEZİNDE KAYSERİ VALİLİĞİ İLE KAYSERİ ŞEKER’İN ORTAKLAŞA DÜZENLENECEK.

2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması nedeniyle Kayseri’de büyük çaplı bir organizasyon 18 Mart Çarşamba günü akşam Saat 18.00’de Kadir Has Kongre Merkezinde Kayseri Valiliği ile Kayseri Şeker’in ortaklaşa düzenlenecek.
100.Yılında Çanakkale ruhu konulu program hakkında bilgi veren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "18 Mart 2015 Çarşamba günü Çanakkale zaferimizin yüzüncü yıl dönümü olup bizler için çok önemli bir gündür. Bu etkinlikle alakalı olarak Kayseri Valiliğimizle birlikte yaptığımız organizasyon kapsamında Kayseri Müftülüğümüz görevlileri tarafından salalar verilecek, hafızlarımız Kur’an Tilaveti icra edecek bir de Çanakkale’yi karış karış gezerek tarihi gerçekleri ve Çanakkale ruhunun Kayseri’de genç nesillere aktarılmasında büyük emekleri olan Erciyes Üniversitesinden öğretim üyelerinden A.Nedim Kilci tarafından verilecek olan Çanakkale ruhu konulu Konferans verilecektir" dedi.
Akay, "100.Yılında Çanakkale ruhu etkinlikleri anısına Kayseri Şeker tarafından Programa katılanlara, 18 Mart 1915’te İngiliz gemilerinin Çanakkale’yi geçmek için çok sayıda topu susturdukları anda 276 kilogramlık top mermisini tek başına sırtlayarak topun namlusuna yerleştirip Topu ateşleyerek "Ocean" adlı İngilizlerin en büyük zırhlısını batıran, İngiliz ve Fransız gemileri, boğazı geçemeyeceklerini anlayarak geri dönmesine vesile olan Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine yazdıran, topçu onbaşı diye tanınan Seyit Çabuk’a ait anıt ile Kayseri, Yozgat, Sivas İllerimizden Çanakkale’de şehit olanların isim listesinin de yayınlandığı bir albüm hediye edilecektir.
TRT sunucu spikerlerinden Derya Kaya’nın sunumuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik Korosunun Çanakkale Türküleri konserinin de yer aldığı 100.Yılında Çanakkale Zaferi programına tüm Halkımız davetlidir." dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!