Tosya'da 6'ıncı kütüphane açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tosyada 6ıncı kütüphane açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 17:39

Tosya'da 6'ıncı kütüphane açıldı

Haberin Devamı

Emre ÇİLOĞLU/TOSYA, (Kastamonu), (DHA) - KASTAMONU'nun Tosya ilçesi Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından başlatılan 'Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın' kampanyasında kapsamında, ilçeye 6'ıncı kütüphane açıldı. 

Kampanyanın başladığı günden bu yana Türkiye'nin her yerinden destek alan kampanyada 6'ıncı kütüphane, Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kuruldu. Tosyalı Yazar Filiz Tosyalı'nın kendi kütüphanesini ve kitaplarını bağışlaması sonucu oluşturulan kütüphane, kurdele kesimi ile hizmete açıldı. Kütüphanesi bulunmayan okullara kütüphane kazandırma gayreti içerisinde olduğunu belirten Kaymakam Pişkin, şunları söyledi:

"Kampanyalarımız şu ana kadar 6 kütüphanede meyvesini verdi. Bugün burada açılışını yapacağımız kütüphaneye yazar Filiz Tosyalı hem kişisel kütüphanesini bağışladı hem de kütüphanenin bu hale getirilmesi konusunda maddi desteklerini bizlerden esirgemedi. Bizim de üzerine katkı sunarak ortaya koyduğumuz güzel bir çalışma oldu. Biz çocuklarımıza kitap okumanın önemini anlatacağımıza, onları kitaplarla fiziken bir arada bulundurmalıyız. Bu kampanya benim 14 yıllık meslek hayatım boyunca yaptığım onca çalışmanın ve hizmetin yanında manevi tatmini, mesleki tatmini en yüksek olan çalışmalardan biridir."

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise, şöyle konuştu:

"Yerel yönetim olarak, eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetlere her zaman destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Bu vesileyle, kampanya kapsamında yazar Filiz Tosyalı adına açılan kütüphanemizin ilçemize hayırlı olmasını dilerken, bu güzellikleri şehrimize kazandıran sayın kaymakamımıza ve emeği geçenlere Tosyalılar adına teşekkürlerini sunarım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!