KTSO Başkanı Ötegen: Yerli otomobile talibiz

Güncelleme Tarihi:

KTSO Başkanı Ötegen: Yerli otomobile talibiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 13:18

KTSO Başkanı Ötegen: Yerli otomobile talibiz

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fahri Ötegen, son günlerde gündemde sıkça yer alan yerli otomobilin üretim yeri için Kars’ın en doğru tercih olacağını açıkladı.
    Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, üretimi için imzası atılan yerli otomobilin Kars’ta üretilmesi gerektiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yerli otomobilin TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ‘Biz hazırız’ karşılığını vermişti. Bunun üzerine TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu 5 ay içerisinde 100’ün üzerinde toplantı yapmış ve sürecin planlanmasını gerçekleştirmiştir. Sonuç olarak ülkemizin yıllardan beridir hayalini kurduğu yerli otomobil tanıtım toplantısında elini taşın altına koyacak olan firmalar tanıtılmıştır. Bu yatırım sanayiye doymuş bölgelerde değil Kars'ta yapılmalı ve burasının da sanayileşmedeki önünün açılması lazım" dedi.
    Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri ile bir araya gelmelerindeki amaçlarının Yerli Otomobil üretim fabrikasının Kars il sınırları içerisinde kurulmasını teşvik etmek amaçlı olduğunu da kaydeden Ötegen şunları söyledi:
    "Kars, Ermenistan’a sınır il, Ardahan üzerinden Gürcistan’a, Iğdır üzerinden ise Nahçıvan-Azerbaycan ve İran’a mücavir il konumundadır. Diğer taraftan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi üzerinde bulunması ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı üzerinde olması Kars'ın önemini arttırmaktadır. Boğazlar ülkemiz için ne kadar stratejik öneme sahipse, Kars'ta Kafkaslara ve Orta Asya’ya açılan kapı olması, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı üzerinde olması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi üzerinde bulunması nedeniyle gelecekte boğazlar kadar stratejik öneme sahip olacaktır. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın teşrifleri ile temeli atılan Kars Lojistik Merkezi Projesinin tamamlanmasının ardından ilimizde ciddi manada ticaret potansiyelinin oluşacağı, ilimizin transit geçiş ağının merkezi haline geleceği, ilimiz Lojistik Merkezi üzerinden Gürcistan, Azerbaycan, İran, Kafkasya, Rusya ve Orta Asya üzerine bölge sınır kapıları ile karayolu taşımacılığı ile ticaret yapılacağı aşikardır. Hükümetimiz tarafından oluşturulan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimizin Cazibe Merkezi olarak seçilmesi Karslılar olarak bizlerde heyecanla karşılanmıştır."

FOTOĞRAFLI:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!