Kars'ın gurur oldu

Güncelleme Tarihi:

Karsın gurur oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 10:52

Kars'ın gurur oldu

Haberin Devamı

KARS,(DHA)-Karslı Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, 17 yaşında 64 kiloda Dünya Şampiyonu olmanın haklı gururunu yaşıyor.



Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini yenek altın madalya kazanarak ikinci kez dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir, böyle bir günde Milli Marşımızı okutmanın sevinci içinde. Babası Yakup Erdemir'in yönlendirmesiyle 7 yaşında boksa başlayan milli boksör Tuğrulhan Erdemir, kısa sürede kendini geliştirip rakiplerine ringi dar etti.



Milli takım ile gittiği uluslararası müsabakalarda da dereceyle dönen milli boksör, yaklaşık 10 yıldır severek yaptığı boksta 6 kez Türkiye şampiyonu, 2 kez Avrupa ikincisi, 2 kez dünya şampiyonu oldu. Bundan sonraki süreçte unvanını koruyup 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefleyen Erdemir, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.







Zirveyi korumanın zirveye ulaşmaktan çok daha zor olduğunu ifade eden Tuğrulhan Erdemir, bunun için var gücüyle çalıştığını belirtti. Dünya şampiyonu olarak Türk Milli Marşı'nı Rusya'da okutmanın muhteşem bir duygu olduğunu ifade eden Erdeir, "2013 yılında Avrupa ikinciliğim var, rakibimden üstün mücadele ettiğim halde bu maçı bana vermediler. Katıldığım müsabakaların büyük bir bölümünden dereceyle döndüm. 2015 yılında yeniden Avrupa ikinciliğine ulaştım. Aynı yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda Kübalı, Rus ve İrlandalı rakiplerimi yenip şampiyon oldum. Rusya'da milli marşımızı okutup, bayrağı göndere çektirttim. O anlarda hocalarım ağlıyordu bu inanılmaz bir gurur ve inanılmaz bir mutluluktu" diye konuştu







FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!