Akyaka'da sağlıklı yaşam yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Akyakada sağlıklı yaşam yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 09:32

Haberin Devamı

KARS (AA) - Akyaka ilçesinde sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı.

Kaymakamlık ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe, Kaymakam İbrahim Cengiz, Belediye Başkanı Muhammet Toptaş ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önünden başlayarak Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu'na kadar yürüyen gruptakiler, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkat çekti.

Sağlıklı yaşam için hareketin önemli olduğunu ifade eden Cengiz, vatandaşa hareket etme alışkanlığını kazandırmak için bu tür etkinlikleri sık sık yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Zafer Yılmaz da sağlıklı yaşam için en kolay egzersizin yürümek olduğunu dile getirerek, ''En önemli tarafı da ucuz olması ve herkesin uygulayabilmesi. Özellikle durağan hayat süren kişilerde yürüyüşün sağlığa sağladığı faydaları gösteren çok sayıda sonuç var. Yürüyüş kilo vermek isteyenler için önemli bir aktivite olduğu gibi sağlık için de çok yararlı. Kalp damar hastalıkları, obezite, diyabet gibi hastalıklardan korunmak için yürümek, en ideal spor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!