Liseli Hasan, Ermenek Barajı'nda kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Liseli Hasan, Ermenek Barajında kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 18:11

Liseli Hasan, Ermenek Barajı'nda kayboldu

Haberin Devamı

Ali Rıza ETCİ/ERMENEK (Karaman), (DHA)- KARAMAN'ın Ermenek İlçesi'nde 3 arkadaşıyla birlikte Ermenek Barajı'na giden ve yüzme bilmediği için beton iskelenin kıyısından tutunup suya giren lise öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Çoban, ayağı kayınca dibe battı. Çoban'ın bulunması için arama çalışmaları sürüyor.
Olay, bugün saat 12.00 sıralarında ilçe merkezinin 8 kilometre uzağındaki Karalar Mahallesi yakınlarda meydana geldi. Fatma Hadir Haranıoğlu Teknik Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Hasan Çoban, arkadaşları 18 yaşındaki Hamdi Karapınar, 17 yaşındaki Ali Üresin ve 15 yaşındaki Mehmet Ali Bayındır ile birlikte Ermenek Barajı'na geldi. Arkadaşları suda yüzerken, yüzme bilmeyen Çoban da beton iskelenin kıyısına tutup suya girdi. Ancak kısa bir süre sonra ayağı beton bloktan kayınca dibe batmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları Çoban'ı kurtarmaya çalıştı. Ancak panikleyen Çoban, tüm çabalarına rağmen dibe battı. Arkadaşları jandarma ve AFAD'a haber verdi. AFAD ekipleri yaptıkları ilk arama Çoban'a ulaşamadı. Bunun üzerine Mersin'den dalgıç ekipler çağrıldı. Haberi alıp barajın kıyısına gelen Çoban'ın ailesi sinir krizi geçirdi. Aile fertlerine hazırda bekleyen 112 Acil Servisi'ne bağlı sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti.
Yarın karnesini alacak olan, okulda öğretmen ve arkadaşları tarafından sevilen ve çalışkan bir öğrenci olduğu belirtilen Çoban'ın bulunması için çalışmalar sürüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!