Karaman’da Serbest Ticaret Bölgesi Kurulmasına Yönelik İlk Adım

Güncelleme Tarihi:

Karaman’da Serbest Ticaret Bölgesi Kurulmasına Yönelik İlk Adım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 15:17

KARAMAN'DA SERBEST TİCARET BÖLGESİ KURULMASINA YÖNELİK İLK TOPLANTI VALİ MURAT KOCA, BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

Karaman’da Serbest Ticaret Bölgesi Kurulmasına yönelik olarak Vali Murat Koca’nın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
Valilikte gerçekleşen toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sanayici ve iş adamları katıldı.
Toplantının açılışında İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından katılımcılara Karaman’daki mevcut gıda potansiyeli, ihracat durumu ve genel sorunlarının yanı sıra ilin ihracatının artırılmasına yönelik önerileri içeren bir sunum yapıldı. Katılımcılar tarafından Serbest Ticaret Bölgesi kurulmasına yönelik olarak görüşler dile getirilirken Vali Murat Koca, Karaman’ın gıda sektöründe Konya’dan daha ileride olduğunu dile getirerek, “İlimizin ihracatı konusunda Ekonomi Bakanlığı ve TÜİK’le gerçekleştirdikleri görüşmelerde KDV beyannamelerinin de ilimiz ihracat verilerinin tespitinde yetersiz kaldığını söyledi.
İlimizde üretim yapan DÖHLER, Saray, Ülker grubundan Biskot gibi şirketlerin ilimiz gıda üretiminde önemli bir konuma sahip olmalarına rağmen merkezlerinin İstanbul’da olması nedeniyle Karaman ihracat rakamlarına yansımadığını belirten Vali Koca, “İhracat alanında yaşanan elektrik ve doğalgaz sorunu ile ilgili olarak elektrik ve doğalgaz konusunda verilen teşvikten yararlanılması gerektiğinin altını çizdi. Vali Koca, 2. OSB kurulmasıyla ilgili olarak süreci değerlendirecek olan ekibin ilimize geldiğini ve ikinci OSB kurulması ile ilgili olarak yürütülen çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!