Karaman’da Çiftçi Bayramı Ve Tarım Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Karaman’da Çiftçi Bayramı Ve Tarım Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 22:56

KARAMAN ZİRAAT ODASI TARAFINDA BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN ÇİFTÇİ BAYRAMI VE TARIM FUARI, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Karaman Ziraat Odası tarafında bu yıl ikincisi düzenlenen Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Fuarın ikinci gününde Karaman Ziraat Odasının yeni hizmet binasının temeli törenle atılırken, halk konseri de düzenlendi. Temel atma törenine Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Muassip Üyesi Mustafa Hepokur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreni öncesinde konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “Karaman’da biz tarımda ileri olduğumuzu söyleyerek, elma şehriyiz diyoruz. Ama maalesef elma ile ilgili hiçbir atılım yapmıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan dondan dolayı elmada zarara uğradık ve bu zarar karşılanmadı. Bu yıl yine bir don yaşandı ve aynı şekilde zarara uğradık. Bu zararın giderilmesi için bir dosya hazırlayarak Sayın Başbakanımıza sunduk. Sayın Başbakanımız sağ olsun, Karaman mitinginde bu zararın giderilmesi için çalışma yapılacağını söyledi ve biz de oda olarak bu konuyu yakından takip edeceğiz" dedi.
Elma şehri olarak bilinen Karaman’da elma festivalinin yapılmadığına değinen Muğlu, Karaman’da elma festivalinin yapılması gerektiğine dikkat çekti.
Törende konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, AK Parti hükumeti ile Karaman Belediyesi’nin yatırımları hakkında bilgi verdi. Tüm çiftçilerin Çiftçi Bayramını kutlayan Çalışkan Karaman Ziraat Odasının yeni hizmet binasının Karaman’a hayırlı olmasını diledi.
AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün ile AK Parti Milletvekili Adayı Recep Konuk da birer konuşma yaparak çiftçilerin bayramını kutladı.
Yapılan konuşmaların ardından Karaman Ziraat Odasının yeni hizmet binasının temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, ziraat odasına desteklerini esirgemeyen başta Vali Murat Koca olmak üzere Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile kurum ve şahıslara birer teşekkür plaketi verdi.
Törenin sonunda ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Oğuz Yılmaz söylediği birbirinden güzel şarkılarla hayranlarını coşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!