KBÜ'de KPSS söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

KBÜde KPSS söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 15:17

- KBÜ tarafından organize edilen "2016 KPSS Söyleşisi"nde, yazarlar İsmail Adıgüzel ile Bayram Meral tecrübelerini paylaştı

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Öğrenci Kulübü tarafından "2016 KPSS Söyleşisi" yapıldı.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen ve Cihan Ural'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye, konuşmacı olarak İsmail Adıgüzel ile "Bayram Meral katıldı.

Adıgüzel, konuşmasında, tarih alanlarında konu dağılımları ve çıkması muhtemel sorular üzerinde durarak örnekler aktardı ve hedeflerinin 2016 KPSS'de soruların çoğunu değil hepsini tutturmak ve sınav öncesi öğrencilere bunları aktarmak olduğunu söyledi.

Özellikle sınava girecek adayların soru çözerken dikkat etmeleri gereken noktalara değinen Adıgüzel, "Başta tarih olmak üzere genel kültür, genel yetenek alanlarında çıkması muhtemel sorular üzerinde durmalıyız ve sınav öncesi öğrencilerin motivasyonunu yükseltmeliyiz. Lisans alanından KPSS'ye girecek adaylara sınava son bir ay kala soru çözmelerini öneriyorum. Lise ve önlisans alanından sınava gireceklere de şimdiden çalışmaya başlamalı. Tarih unutulmaya meyilli bir ders bunu sorularla pekiştirmelisiniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Bol haritalı ve yoruma dayalı sorular gelecek"

Meral ise konuşmasında, "Coğrafya ezber bir ders asla değildir, Coğrafya’yı mantık çerçevesinde öğrenmek gerekir. Amacınız yaşadığımız ülkeyi bilmek olsun, Coğrafya’ya bu amaçla çalışın. Seneye atanacağınız yerin temel bilgisini öğrenmeye çalışın" dedi.

Amacının KPSS'de çıkan 18 coğrafya sorusunu adaylara 18 net olarak yaptırabilmek olduğundan bahseden Meral, şöyle devam etti:

"Bugün de bunu gerçekleştirmek için buradayız. Biz coğrafyayı görsellikle birlikte akılda kalacak şekilde çalışmalarımızı ortaya koyarsak eminim ki daha başarılı oluruz. Geçtiğimiz hafta yapılan YGS bize aslında KPSS'de bol haritalı sorular geleceğini gösterdi. Sorular bilgi ağırlıklı değil, yorum ağırlıklı gelecek gibi gözüküyor. Temel bilgi mutlaka olmalı ama üzerine kişi kendisi yorum da eklemeli. Arkadaşlara özellikle tavsiyem ezber yapmasınlar, ezber sınav kaygısı nedeniyle unutulabilir. Yorum gücünü artıracak temel bilgilere sahip olmak ve yorum yapmak gerekiyor. Bunun için yapılması gereken şey haritalar üzerinden öğrenmektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!