KBÜ’den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

KBÜ’den kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 18:45

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kültür Sanat Öğrenci Kulübü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla “Bir Dava Adamı Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Uzun, Mehmet Akif Ersoy'un çok çeşitli vasıfları olan, yakın tarihte emsali az görülen iş eri, dava adamı olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un 1873’te İstanbul’da doğduğunu hatırlatan Uzun, "İstanbul o dönemde de önemli bir kültür merkeziydi, Akif de bu merkezde yaşadı. Arapça, Farsça, Türkçe ve Fransızca’ya hakimdi. Dava, iş, fikir adamları coğrafyanın insanlarını iyi tanımalıdır. Akif de baytar olduktan sonra Anadolu, Balkan ve Arap ülkelerini gezmiştir. Akif 'Her ne söylemişsem görüp de söylemişim' der. 'Berlin Hatıraları' eserinde ise Akif, Batı’yı doğrusu ve yanlışıyla görür ve Batı’nın sadece ilminin alınması gerektiğini söyler. Akif dava adamı olduğu için tevazu sahibi, hürriyete aşık birisidir. Akif için din, vatan ve dil çok önemlidir ve bunlar için faaliyet gösterir. Sözlerinde 'dil ve din mukaddestir' vurgusu yapar. Dil ve din mukaddes olunca millet ve vatan da mukaddes olur. Akif için 'din' demek 'vatan' demektir. Bunun için ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek vatanın kutsallığını dile getirir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konferansın ardından “Resmi Yetim” adlı tiyatro gösterimi yapıldı.

- TOEFL-TOEIC Sınav Merkezi ve Okuma Salonu açıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Dili Sınavı (TOEFL) ile İş İngilizcesi Sınavı (TOEIC) merkezleri ve okuma salonu açıldı. Açılışta, KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı’nın farklı kurlarında birinci olan öğrencilerine ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!