KBÜ’de “Paramı Yönetebiliyorum” konferansı

Güncelleme Tarihi:

KBÜ’de “Paramı Yönetebiliyorum” konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:18

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Marka ve Patent Öğrenci Kulübü tarafından “Paramı Yönetebiliyorum” konferansı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Habitat Kalkınma Derneği Koordinatörü Envercan Yüksel, projenin gençlere yönelik bir finansal okuryazarlık ve bütçe yönetimi projesi olduğunu belirtti.

Habitat Kalkınma Derneği’nin lise ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olma amacıyla "Paramı Yönetebiliyorum Projesi”nin hayata geçirildiğini ifade eden Yüksel, "Finansal okuryazarlık kişinin para kullanımı ve yönetimi hakkında bilgiyle değerlendirme yapması ve etkili karar verme yetisidir. Bu proje ile finansal okuryazarlığın gençler arasında yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Gençlere bütçelerini yönetmeyi öğreterek, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmaları ve böylece uzun vadede finansal okuryazarlık düzeyi yüksek nesillerle sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedeflenmektedir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!