KBÜ’de “Bi Adım Öne” sergisi

Güncelleme Tarihi:

KBÜ’de “Bi Adım Öne” sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 13:00

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Meral Batur tarafından “Bi Adım Öne” sergisi açıldı.

Fakülte Sergi Salonu’nda açılan sergide konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Batur'a teşekkür etti.

Güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Yaşar, "Hocamız sergide özellikle pencereleri yansıtmış, onları yansıtırken de pencerelerin dünyaya açılan bir kapı olduğunu görmemizi sağladı. Bunları görmemize engel olan bakış açımızı da ifade etmek için güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Engelleri aşabilmek, bakış açısını değiştirebilmek için ufkumuzu açan bir sergi." diye konuştu.

Batur da sergiye katılanlara teşekkür etti.

Bir ay önce hayatını kaybeden annesiyle sergiyi planladıklarını vurgulayan Batur, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Annemin çektiği bir fotoğraftan detay alarak serginin ismini ‘Bi Adım Öne’ koydum. Bazen hayatta bir adım öne çıkmak gerekir. Tarihi evlerin pencerelerinin fotoğraflarını çektim. Çünkü kısıtlı ve karanlık hayatımızda belki de dünyayı görebildiğimiz tek alan pencerelerdir. Fotoğraflarda yıkılmış, yaşanmış, terk edilmiş pencereler yer alıyor."

Konuşmaların ardından Yaşar, Batur, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Göktürk, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya serginin açılışını yaptı.

40 eserin bulunduğu sergi 30 Mart'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!