Karaküçük: "Petrol Fiyatlarının Düşüşü Cari Açığa Olumlu Yansıdı"

Güncelleme Tarihi:

Karaküçük: Petrol Fiyatlarının Düşüşü Cari Açığa Olumlu Yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 12:58

KMTSO BAŞKANI KEMAL KARAKÜÇÜK, PETROL FİYATLARININ 2005 YILI SEVİYESİNE GELMESİNİN CARİ AÇIĞA OLUMLU YANSIDIĞINI BELİRTEREK: “ VARİL FİYATLARININ150 DOLARDAN 50 DOLARA İNMESİ CARİ AÇIĞIMIZI KAPATIYOR. İLERLEYEN DÖNEMLERDE DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FİYATLARININ DÜŞMESİ İLE DE SANAYİCİNİN ENERJİ MASRAFI DÜŞMÜŞ OLUR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük
petrol fiyatlarının 2005 yılı seviyesine gelmesinin cari açığa olumlu yansıdığını belirterek, “Varil fiyatlarının 150 dolardan 50 dolara inmesi cari açığımızı kapatıyor. İlerleyen dönemlerde doğalgaz ve elektrik fiyatlarının düşmesi ile de sanayicinin enerji masrafı düşmüş olur” dedi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 22. olağan Meclis Toplantısı Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi Ateşesi Jeroen Kelperhuis, Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezer, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ,Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ve Meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı.
KMTSO Başkanı Karaküçük, dünya ekonomisi, Ortadoğu, petrol fiyatları, Rusya’da yaşanan ekonomik dalgalanmalar, dünyada büyüyen ve büyüme adayı ülkeler hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Petrol fiyatlarının 150 dolar seviyelerinden 50 dolar seviyelerine inmesinin Türkiye’nin cari açığını olumlu yönde etkilediğini söyleyen Karaküçük, "İlerleyen dönemlerde doğalgaz ve petrol fiyatlarının düşmesi ile birlikte Türkiye’de elektrik ve enerji fiyatların da düşüş yaşanır. Böylelikle sanayinin en büyük girdilerinde biri olan enerji fiyatları düşmüş olur. Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye ekonomisine, cari açık ve enflasyonu azaltıcı bir etki oluşturmaktadır. Her 10 dolarlık düşüş Türkiye ekonomisinin cari açığını 4 milyar doların üzerinde azaltma potansiyeline sahip” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!