Kahramanmaraş'ta İSKEP paydaşlarına plaket

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta İSKEP paydaşlarına plaket
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 15:14

Kahramanmaraş'ta İSKEP paydaşlarına plaket

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve eğitim Projesi’ne (İSKEP) destek olan kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İSKEP projesinin iki yıldan beri yürütüldüğünü ifade söyledi.

Türkiye'de 10 ilde 12 belediye arasında yürütülen projenin Kahramanmaraş'ta da yapıldığını ve bu kapsamda Engeliler Şube Müdürlüğü birimi kurduklarını anlatan Çetinkaya, "Yine dezavantajlı bireylerin istihdamına yönelik olarak hazır hale getirilmesi bu konuda birçok faaliyetlerimiz oldu. Ben onlardan bir tanesine örnek vermek istiyorum. Girişimcilik üzerine bir eğitimiz oldu ve bu girişimcilik sertifikası alan 24 dezavantajlı bireylerden 11 tanesi işyerini açıyor ve işyerleri kiralandı proje kapsamında koçluk desteği verildi. Bu oran diğer belediyelere göre Türkiye ortalamasının üzerinde diğer illerdeki belediyelerde yapılan bu girişimcilik eğitimleri sonucunda yüzde 5 veya yüzde 6’lık gibi bir oranda iş yeri açıyor. Biz şuanda yüzde 50'ye yakın bir orana kavuştuk" diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP İl Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam ise, projeden faydalanarak eğitim alan engelli öğrencilerin iş yerleri açtıklarını söyledi.

İSKEP projesinin Kahramanmaraş’ta 2014 yılında faaliyete girdiğini kaydeden Akşam, "Belediye personelimiz proje kapsamında eğitim aldı ve şuanda danışmanlık yapmaktadır. Toplumdaki dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız oldu. Bu projemizi şehrimizde birçok alanda yürütüyoruz. Yapmış olduğumuzu çalışmalar çok etkili oldu. Mesleki eğitim programlarımız oldu. Ön yargılarla ilgili çalışmalar oldu. Her ay farklı bir yerde bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Engelli vatandaşlarımız istihdamı yönünde büyük bir yol kat ettik. Bu projemize destek veren kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından projeye destek olan paydaş kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Teşekkür plaketi takdiminin ardından İSKEP Projesi kapsamında '‘Toplumda Dezavantajlılığa Yönelik Algı Araştırması' konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!