Kahramanmaraş'ta İSKEP Aktif İşgücü Çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta İSKEP Aktif İşgücü Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 15:54

Kahramanmaraş'ta İSKEP Aktif İşgücü Çalıştayı

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Aktif İşgücü Piyasası Politikaları Çalıştayı düzenlendi.



Bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda ilk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, proje kapsamında çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, "Proje faaliyetlerine Ağustos 2014 tarihinde başladığımız ve Büyükşehir Belediyemizin pilot belediye olarak yer aldığı İSKEP Projesi'nde artık sona yaklaşılmıştır. Bu proje kapsamında işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak için ulusal ve yerel düzeyde farkındalık ve algı değişimi için çeşitli faaliyetler düzenledi. Bu faaliyetler kapsamında konferanslar, seminerler, toplantılar ve diğer faaliyetler ki bunlar; iki defa iş gücü piyasa çalıştayı, dört defa dezavantajlı bireylere yönelik oryantasyon eğitimi, toplum yararına çalıştaylar, hayat boyu öğrenme çalıştayı, girişimcilik eğitimleri, temel bilgisayar eğitimleri, ve Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğümüz vasıtasıyla Mesleki eğitim kursları devam ediyor.Bu arada Şube Müdürlüğümüz bünyesinde ilk olarak Sosyal Hizmetler Desteği ve İstihdam Rehberliği birimi (SHDİRB) faaliyete geçti ve bugüne kadar 581 kişi kayıt altına alındı.



Bu faaliyetlerimizi yürütürken, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, İŞKUR, DOĞAKA, Milli eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleri, ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da destek gördük. Hepsine burada ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.



İSKEP TDE Uzmanı Nurgül Öğüt ise, İSKEP veri tabanının tanıtılması ve Güncel İşgücü Raporlarının sunulmasıyla ilgili, İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ise dezavantajlı bireylere yönelik AİPP’ler amaç ve tedbirler, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı adına Ertuğrul Kazancı da Sosyal Alanlarda Kalkınma Ajansı Destekleri konularında katılımcıları bilgilendirdi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!