Kahramanmaraş'ta 22 çift toplu nikahla evlendi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 22 çift toplu nikahla evlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 18:42

- Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 22 çift için toplu nikah töreni düzenlendi

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 22 çift için toplu nikah töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi tarafından 22 çift için düzenledikleri toplu nikahta, 10 gün önce Engelliler Derneğinde tanışarak evlenme kararı alan 2 engelli vatandaş da dünya evine girdi.

Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Necati Okay’ın nikahını kıydığı engelli 38 yaşındaki Ayşe Zengin ile 50 yaşındaki Gündoğan Tektaş, evlendikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen nikah törene katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Ülke nüfusunun 61 yıl sonra 93 milyona düşmemesi için hanımların ortalama 3 doğum yapması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki 2075 yılında nüfusumuzun 93 milyona düşmemesi için ülkemizdeki her bir hanımefendi ortalama 3 doğum yapması gerekiyor. Eğer her bir hanımefendi 3 doğum gerçekleştirirse, 2075 yılında nüfusumuz o zaman 89 milyon yerine ne olacak 119 milyon olacak. Türkiye’nin nüfusu 100 milyonu geçecek Sayın Cumhurbaşkanımızın önerdiği gibi her aile de mutlaka 3 çocuk prensibine, bu matematiksel gerçekten dolayı riayet etmemiz gerekiyor."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından 22 çiftin nikahlarının kıyıldığı törene, AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çiftlerin yakınları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!