Göksun'da Elma Festivali yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Göksunda Elma Festivali yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 15:54

Göksun'da Elma Festivali yapılacak

Haberin Devamı

GÖKSUN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde 'Meyvenin Alası, Göksun'un Elması' sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen Göksun Elma Festivali bu yıl da yapılacak.

Tertip komitesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Göksun Elma Festivali'nde en güzel elma yarışması, elmalı pasta yarışması ile çeşitli şovlar düzenlenecek. Bir gün sürecek festival, akşam düzenlenecek olan 'Göksun elması' konulu bir panelle son bulacak.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun elmasının aroma, tat ve renk olarak diğer elmalardan farklı olduğunu belirterek, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok şehirde büyük talep gördüğünü söyledi. Göksun'da Red Chief, Starkrimson, Star King, Golden, Granny Smith, Fuji ve Braeburn cinslerinden 45 bin ton elma üretildiğini kaydeden Aydın, şunları söyledi:

"Bizler bu cins elmaların aroma, renk, lezzet olarak en güzellerini festivalde yarışmalarla belirleyip bu yılın birincilerini seçeceğiz. Festivaldeki en büyük amacımız hem elmanın hem de şehrimizin tanıtımının yanında üreticilerimiz ile tüketicilerimizi bir araya getirmektir. Festivalde sadece Göksun elması değil ilçemize ticari getiri sağlayan Göksun cevizi, pancarı ve patatesi de festivalde hazırlanan stantlarda sunularak tüketiciler ve tüccarların beğenisine sunulacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!