Çağlayancerit'te su protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çağlayanceritte su protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 16:28

Çağlayancerit'te su protestosu

Haberin Devamı

ÇAĞLANCERİT (Kahramanmaraş), (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Çağlayancerit İlçesi'nde vatandaşlar, sularının Gaziantep'e taşınmasını protesto etti.
Helete Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar Göksu çayının Gaziantep'e içme suyu olarak taşınması karşılığında Helete'nin ilçe yapılma sözünün yerine getirilmemesini protesto etti. Sabah erken saatlerde tünel yapılacak alana gelen 500 kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Helete'nin ilçe olmadan suyunun verilmeyeceğini belirtti.
Alanda toplanan vatandaşlar, daha önce AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 4 bin 500 nüfuslu beldelerinin ilçe olacağı sözünü verdiğini ileri sürdü. Kalabalık adına konuşan Heleteliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şahin Yumşak, yaptıkları eylemi verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı olduğunu söyledi.
Bundan sonra halkın ne yapacağını kimsenin bilemeyeceğini belirten Yumşak, "Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Askeriye ile halkı biraraya getiriyorlar. Askerle bizi sindirmeye çalışmaları halkın zoruna gitmiştir. Siyasiler verdikleri sözü yerine getirsinler. Bizim evlatlarımız olan askerlerle bizi yan yana getirmesinler. Helete halkı yıllarca devletine, milletine bağlı olarak yaşamıştır. Bundan sonra da var olmak için Göksu için mücadelemiz devam edecektir. Göksu gittiğinde Helete'nin yok olacağını biliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!