Akbalaban'dan borç yapılandırma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Akbalabandan borç yapılandırma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 13:52

Akbalaban'dan borç yapılandırma uyarısı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü Harun Akbalaban, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'dan faydalanmak isteyenler için son günün 31 Temmuz olduğunu söyledi.
Bir basın toplantısı düzenleyen Harun Akbalaban, kanun kapsamında sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primi, topluluk sigortası primi,5510 sayılı kanunun 102'nci maddesi kapsamında uygulanan İPC'leri,5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında uygulanan İPC'leri, ihale konusu işler ile özel bina inşaatlarından kaynaklanan fark işçilik primi, 6183 Sayılı Kanunun 48'inci maddesine göre taksitlendirilen borçlar, Bağ-Kur'luların ödenmeyen prim borcundan dolayı silinen günleri,2925 sayılı kanun kapsamındaki tarım sigortalılarına ait prim borçları, ek 5, Ek 6, Ek9 kapsamında sigortalı olanlara ait sigorta primi, eğitime katkı payı, özel işlem vergisi, damga vergisi, kurum tarafından fazla veya yersiz olarak ödenen gelir/aylıklar, sigortalı ile bunların bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, ana, babasına yönelik fiilleri nedeniyle Kuruma ödeme yapılmasına sebep olarak tahakkuk ettirilen rücu alacaklarının yapılandırılabileceğini söyledi.
"YAPILANDIRMA İÇİN TEMİNAT İSTEMİYORUZ"
Borçluların yapılandırmadan faydalanabilmeleri için bugüne kadar işverenlere yönelik bilgilendirici birçok toplantı düzenleyip kentin en işlek cadde ve çarşılarında tanıtımlar yaptıklarını ifade eden Akbalaban, son başvurunun 31 Temmuz 2018 olduğunu hatırlattı. Yapılandırmanın borçlular için birçok avantaj sağladığını kaydeden Harun Akbalaban şunları söyledi.
"Yapılandırma kapsamında süresinde ödenen alacaklara 18 Mayıs 2018 tarihinden sonra faiz uygulanmayacaktır. Yapılandırma için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırma kapsamında yapılacak ödemeler tutarında, tatbik edilen hacizler kaldırılacaktır. Taksitlendirme ilk taksitin ödenmesi durumunda borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Yapılandırma devam ettiği ve ödemeler düzenli yapıldığı sürece teşviklerden yararlanabilecektir. Hiç gelir testi başvurusunda bulunmayanların 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testine başvurması halinde, GSS tescilleri gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecektir. 2018/Nisan ayı ve öncesine ait GSS primlerinin 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi halinde faizi komple silinecektir."
"BORCUNDAN DOLAYI EMEKLİ OLAMAYANA KREDİ VERİYORUZ"
Borçların 6,9,12 veya 18 eşit taksitle ödenebileceğini, taksitlerin ise her 2 ayda bir ödeneceğini kaydeden Akbalaban, yapılandırmanın emekliliği hak eden ancak borcundan dolayı emekli olamayanlar için çok büyük fırsat olduğunu ifade ederek, "Emeklilik için gereken şartları sağlamasına rağmen prim borcundan dolayı emekli olmayan sigortalılarımıza, Ziraat Bankasıyla imzaladığımız protokol kapsamında kredi kullandırıp, borcunu kapatıp emekli ediyoruz. Kredi imkânından hem SSK hem de Bağ-Kur'lular yararlanabilecektir.Yaşlılık aylığı için kredi verecek olup ölüm ve maluliyet aylıkları kapsam dışıdır. Yurtdışı borçlanması hariç tüm borçlar için kredi kullanılabilir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!