Yunan turizmciden vize isyanı

Güncelleme Tarihi:

Yunan turizmciden vize isyanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2018 16:18

UZUN yıllardır turizm sektöründe hizmet veren TK Travel Hellas’ın Direktörü Drosos Tarnaras, Türk vatandaşlarının Yunanistan vizesi almasının zorlaştığını belirterek bu durumun iki ülke için de bir kazanç sağlamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Turizm şirketinin yanı sıra yunanistan.com ve gezirehberim.com portallarında Türkiye yöneticiliğini üstlenen Tarnasas, İzmir ziyaretinde, Yunanistan’ın uygulamaya koyduğu yeni vize sürecini değerlendi.


HAYAL KIRICI BİR DURUM
İki ülke arasında ilişkilerin sıklaştığı ve yakınlaşmanın eskisinden daha çok hissedildiği bu dönemde Türk vatandaşlarına uygulanan sert vize şartlarının bu süreci baltalamaktan başka bir işe yaramayacağını söyleyen Droso Tarnaras, “Özellikle Yunan adalarına büyük oranda Türk turist ilgisi var. Önümüzdeki dönemlerde de bu ilginin giderek artacağını tahmin ediyoruz. Ancak ortada bir sorun var. Türk vatandaşlarına oldukça zorlu şartlarda vize verilmeye başlandı. Eskiden müracaat ettiğinizde evraklarınızın tam olması durumunda en az 6 ay vize verilirdi. Şimdi bu sürenin 1 haftaya kadar düşmüş durumda olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu hem turistler, hem de biz turizmciler için oldukça hayal kırıcı bir durum” dedi.

Haberin Devamı


AB’DEN BASKI VAR
Yunanistan’ın hali hazırda hemen hemen aynı kültürü paylaşan komşu turistlerden çok memnun olduğunu kaydeden Tarnaras, “Vize yaptırımının direkt olarak AB’den gelen kararlarla olduğunu biliyoruz. Ekonomik sıkıntılar yaşayan ama bunun üstesinden yavaş yavaş gelmeye başlayan Yunanistan’ın bu aşamada yüksek gelir elde ettiği Türk turistten vazgeçeceğini, aramızdaki güçlü turizm ağına vize aşamasında zarar vermek isteyeceğini düşünmüyorum. AB’nin son zamanlarda aldığı vize uygulamaları her iki ülkenin turizm potansiyeline zarar verecek boyutlara ulaştı” diye konuştu. AB’nin sınırlarını daha güvenli tutmak için sessiz sedasız böyle bir uygulamaya gitmiş olabileceğini dile getiren Droso Tarnaras şöyle devam etti: “AB’nin opsiyonsuz olarak tüm Avrupa ülkelerini kapsayan uygulamaları olabilir. Ancak atlanan bir şey var. Türkiye çok güçlü ve her konuda potansiyeli olan, bulunduğu coğrafyada güven ve huzur sağlamayı amaçlayan, bunun için de aktif olarak görev alan bir ülke. AB’nin bunun farkına varması ve en azından Türk vatandaşlarına uyguladığı vize şartlarını gözden geçirmesini talep ediyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!