Yüksel: Patates Pazarı'na IŞİD bombası düşmüş,

Güncelleme Tarihi:

Yüksel: Patates Pazarına IŞİD bombası düşmüş,
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 13:23

Yüksel: Patates Pazarı'na IŞİD bombası düşmüş,

Haberin Devamı

Kocaoğlu, Ödemiş'ten bin ton patates alacak

CHP, Türkiye'nin patates üretim merkezi Ödemiş'te tarlaya girdi. Geçen yıl tarlada 4 liraya satılan patates, bu yıl 25 kuruşa kadar düştü ve işçi yevmiye fiyatlarının yüksekliği nedeniyle tarlada kaldı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, yıllardır kalabalık nedeniyle zor girilen Patates Pazarı'nın çok sakin olduğunu belirterek, "Pazara IŞİD bombası düşmüş, tezgahta dört patates var" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan'da dar gelirli vatandaşlara dağıtmak için Ödemiş'ten bin ton patates alacağını söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, meclis üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye'nin patates üretiminin merkezi olan Ödemiş'e gitti. Parti yöneticileri, gruplar halinde tüm köylere giderek, partinin tarım politikalarını, belediyenin hizmetlerini anlattı, üreticinin derdini dinledi. Patates Pazarı'nı gezen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Yıllardır kalabalıktan zor girilen Patates Pazarı'nda in cin top oynuyor. Pazara IŞİD bombası düşmüş. Pazarda gübre, ziraai ilaç, hortum, çuval satan esnaf da perişan durumda. Üretici patatesi tarladan taplayamıyor. Toplama parası, satış fiyatından yüksek. Patates tarlara kalırsa asit yapar ve toprağa zarar verir. İzmirli başbakan masalını dinliyoruz. İktidar gelip sorunu yerinde görsün ve önlem alsın. Yerel yönetimler olarak elimizden gelen katkıyı koyuyoruz" dedi.

"ÖDEMİŞ'İ ALIRIZ, O KOLAY"

Yüksel, yerel seçimde Ödemiş Belediyesi'ni AK Parti'nin kazandığına dikkat çekerek, "Ödemiş’i emanet verdik diye düşünüyoruz. Önümüzdeki seçimlerde tekrar alacağız. Ödemiş yalnız değildir. Ödemiş’in arkasındayız. Her türlü sorunuyla ilgilenmeye hazırız. Ödemiş’i alırız, kolay. Ama asıl önemli olan laik cumhuriyeti teslim almaktır. Ortada seçim yok ama ant içtik Türkiye Cumhuriyeti’ni bu gerici yobaz iktidarın elinden alacağız. Asıl mücadelemiz asıl çalışmamız bu yöndedir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ödemiş’i talihsizlik sonucu kaybettik. Ama bize hiç kimse adaletsizlik yaptığımızı, görevimizi yapmadığımızı söyleyemez. Doğru işler yaptık. Başta kırsalın, tarımın, hayvancılığın kalkınmasından da kendini sorumlu tutan, kentin kalkınması için yol haritası belirleyen Türkiye’nin ilk ve örnek belediyesiyiz" dedi. Kocaoğlu, AK Partili ilçe belediyelerine destek vermediği yönündeki iddianın gerçek olmadığını öne sürerek, "Aslı astarı olmayan bir yıpratma kampanyası var. Biz belediyeleri kaybettiğimiz ilçelere daha da yoğunlaşıyoruz. Herhangi bir CHP’li belediyeden diğer belediyeleri ayırmıyorum. Herkesin bunu adları gibi bilmesi ve emin olması gerekir. Ödemiş’te de her yerde bütün hizmetleri getirmeye hazırız. Getirecek gücümüzü, kadromuz var. Biz dokuz ilçede yeni organizasyona gittiğimiz için gecikiyormuş gibi görünüyor. Aslında gecikmiyoruz. 2004’te bağlanan 10 ilçede yaptığımız çalışmalardan daha hızlı hareket ediyoruz. ‘Hemen olsun, şimdi olsun, ne zaman olacak? ‘Cezalandırılıyor, ben ona oy verdim’ gibi yaklaşımlar safsatadır. Her köye girilecek. İhtiyaçları sıraya konulacak. Bir köyün yolları bir yaz sezonunda yapılmayacak. En acilleri şimdi, diğerleri seneye diye devam edecek. Arıtma yerleri, kanalizasyon şebekeleri projeleri hazırlanıyor. Tarımda yapılanlar zaten malumdur. Büyükşehir Ödemiş’ten 800 tonla bin ton arasında patates alacak" dedi.

Yüksel BALCI / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!