Yeniev Güzelbahçe’den Yarımada’ya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeniev Güzelbahçe’den Yarımada’ya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:29

Sektördeki 35 yıllık tecrübesiyle “Güzelbahçe’yi şekillendiren adam” unvanını alan İnşaat MühendisiAli Yeniev, 1989 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Yeniev Grubu, uzman ekibiyle35 yıldır inşaat taahhüt işlerine devam ediyor. Yeniev Grubu, Güzelbahçe’nin ardından Balçova,Narlıdere, Seferihisar, Çeşme bölgeleri başta olmak üzere hizmet ağını Yarımada bölgesine genişletti.

Haberin Devamı

YENİEV Grubu Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Ali Yeniev, bir şehir ne kadar düzenli olursa, yapılan binalar ne kadar sağlam ve yönetmeliklere uygunsa şehrin gelişmesinin de olumlu yönde etkilendiğini söyledi. Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda yaşam kalitenizi yükseltmek için yeni mekanlara gereksinim duyulması halinde ya da mevcut mekanlarda değişiklik istenmesi halinde dört ana unsurun bir arada olması gerektiğini kaydeden Ali Yeniev, “Öncelikle sağlam yapı, sonra kullanışlı yapı, estetik yapı ve ekonomik yapı. Tabii ki bu yapıları yapabilmek için her şeyden önemlisi iyi bir şehir ve çevre planınızın olması gerekir” dedi. Ali Yeniev, şöyle devam etti:

Yeniev Güzelbahçe’den Yarımada’ya açıldı

Haberin Devamı

ARKAT SİSTEMİ

“Yıllardır Güzelbahçe’de kimsenin konuşmadığı, ama herkesin bildiği köy ve yalı sendromundan dolayı Kaymakamlık binası, hiç alakası olmayan ama her iki yerleşim yerini küstürmemek için Kızıllık mevkiine inşa edildi. Bunun için Güzelbahçe’nin İstikbal Caddesi’ne cepheli yapılacak binaların planlaması yapılırken arkat sistemi dikkate alınır ve estetik komisyonunun arkat sistemli bina yapılmasına yönelik karar alması ile köy ve yalıyı birbirine bağlayacak, bu durum kopukluk olmaması yönünde fayda sağlayacaktır. Arkat sistemi, üstü bina ile kapalı en az iki kenarı açık olan, imar planında belirtilen yerlerde yapılan, kamu kullanımına açık, imar planı ve yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen yaya geçitlerine deniyor. Bunun yanı sıra genellikle payeler ya da sütunlar üzerinde yükselen sıra kemerler, en az bir tarafı kemerli ve üstü örtülü geçitler de arkat olarak karşımıza çıkıyor.” Arkat sisteminin Avrupa’nın birçok şehrinde sıkça uygulanmakta olup İzmir Konak Meydanı’nda merkez bankasının karşısındaki binalarda, Zürih şehir merkezinde, Amsterdam’da ve daha birçok Avrupa şehrinde bu sistemin uygulandığını dile getiren Ali Yeniev, “Bu sayede insanlar ıslanmadan ya da güneş altında kalmadan alışverişlerini yaya olarak yapabilmektedir. Hatta Zürih şehir merkezinde binaların arasındaki yollar bile kemer şeklinde tente ile bağlanmıştır. Bu sayede insanlar binaları kesen yollardan geçerken de rahat etmektedir” diye konuştu. Gelecekte İstikbal Caddesi çevresinin imara açılmasının, köy ile yalının birbirine bağlanmasını sağlayacağını da vurgulayan Ali Yeniev, “Burada oluşacak olan yapıların arkat sistemi dikkate alınarak oluşturulması, insanların köyden yalıya, yalıdan köye gidip gelirken ıslanmadan ya da güneş altında kalmadan vitrinlere bakarak gidip gelmesini sağlayacak ve yaya erişimini destekleyecektir. Bu da köy ile yalıyı birbirine kaynaştıracaktır. Ayrıca yeni planlanacak bir alanda bu şekilde yapılanmayı teşvik ederek yönlendirmek ilçemize kimlik kazandırmakla ilgili katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeniev Güzelbahçe’den Yarımada’ya açıldı

 

DEPREM YÖNETMELİKLERİ

İzmir depreminin ardından gayrimenkul sektörünün gündeminin yeniden deprem olduğunu söyleyen Ali Yeniev, şöyle devam etti: “Evinin güvenli olmadığını düşünenler ile yeni ev arayışına girerken ev arayışında bulunan vatandaşların artık evin konumu, oda sayısı, sosyal olanakları gibi özelliklerin yanı sıra ilk olarak konutun depreme karşı güvenli olup olmadığına bakıyor. Dikkat edilen konuların başında binanın deprem yönetmeliğine uygunluğunun geliyor. Zemin etüd raporu, dış görünümdeki çatlaklar, daire ve binaya yapılan müdahaleler, kolon ve kirişlerdeki çatlaklar, yine kolon ve kirişlerde yapılan değişimler incelenen konular arasında. Öte yandan binanın zemini de önemli. Özellikle zemini kaya olanlar daha sağlam oluyor. Ancak dere yatağı, sulu zemin, çevresine göre çukur yerlerde olan binalar tehlikeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!