Yaza özel saç bakım rehberi

Güncelleme Tarihi:

Yaza özel saç bakım rehberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:53

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato,yaklaşan yazmevsimi öncesisaç bakımlarıhakkında önemlitavsiyelerde bulundu. Yaz aylarında bakımlarındüzeni yapılmasının öneminedeğinen Amato,“Sonuçta sonbahara girerkensaçlarımızınepey kırıldığını,kuruduğunu vezayıfladığını farkederiz. Bu yüzden saç bakımları ihmal edilmemeli” dedi.

Haberin Devamı

Saçlarımızı en fazla yıpratan etkenlerin başında ‘ısı’nın geldiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato, güneş, fön, maşa ve sıcak suyun saçları güçsüz bıraktığını söyledi. Saçlarımıza biraz daha şefkatli davranmamızı öneren Amato, “Onları günde sadece bir kere şampuanlamanız yeterli. Serinlemek istiyorsanız, canınız çektikçe duşa girebilirsiniz, saçlarınızı da ıslatabiliriz. Ama her defasında şampuan ve krem kullanmanız şart değil. Bir de her zaman aynı şampuanı kullanmayın. Kendinize iki çeşit ürün seçin ve onları dönüşümlü kullanın. Aynı şampuanı uzun süre kullanırsanız, saçınız alışır ve tepki vermemeye başlar” diye konuştu.

SU TEDAVİSİ YAPABİLİRSİNİZ

Banyo suyunun ılık olması gerektiğini kaydeden Amato, hatta zaman zaman soğuk su kullanılması tavsiyesinde bulundu. Çok sıcak olmamak koşuluyla, duşun altında birkaç dakika durulmasını, sonra 20 saniye kadar soğuk duş alınması gerektiğini kaydeden Amato, bu arada vücudumuzda daireler çizip soğuk suyun yüze tutulmasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Amato, “Bu işlemi üç-dört kere tekrarlarsanız çok etkili olduğunu görürsünüz. Böylece banyo yaparken cildinizi sıkılaştırabilirsiniz. Soğuk su saçlar için çok yararlı. Ilık suyla yıkandıktan sonra son dokunuş soğuk suyla yapılırsa, ince telli saçlar hacim ve enerji kazanır” dedi.

Haberin Devamı

KÖPÜK VE
JÖLE TEMAS
ETTİRMEYİN

Saçınıza şekil vermek için jöle veya köpük kullanılabileceğini ifade eden Dr. Yasemin Amato, bu ürünlerin saçın kendisine zarar vermediklerini, olsa olsa saç diplerinin kurumasına neden olabileceklerini söyledi. Bu nedenle köpük ve jölelerin saçın derisine değil, uçlarına sürülmesini öneren Amato, “En önemlisi, jöle veya köpük kullandığınız günler, saçınızı yıkamadan yatağa yatmayın. Çünkü sertleşen saç telleri yatakta kolayca kırılır. Saçlarınız çok yıpranmışsa, 2-3 haftada bir yoğun bakım kremi kullanmanız yararlı. Yoğun bakımı daha sık yaparsanız saçlarınız yıpranır” ifadelerini kullandı.

DOĞAL MASKELER KULLANIN

Saç bakımı için doğal maskeler yapabileceğini kaydeden Dr. Yasemin Amato, şu bilgileri verdi: “Örneğin zeytinyağı, badem yağı, susam yağı veya kayısı yağından bir karışım hazırlayın. Yeni yıkadığınız saça, 10-15 dakika friksiyon yaparak bu karışımı yedirin. Sonra saçlarınızı sıcak bir havlu ile sarın ve yarım saat kadar bekleyin. Yeniden yumuşak bir şampuan ile yıkayın. Saçlarınızın canlı, esnek ve sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz. Avokado ve hindistan cevizini karıştırarak, nefis bir saç kremi yapabilirsiniz. Bu güzel, renkli mevsimin zararlarından korunun, yararlarını sonuna kadar değerlendirin. Gerekli tedbirleri alın ki cildiniz, vücudunuz, s

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!