Yatırımcı göçmenliği sınırları kaldırıyor

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcı göçmenliği sınırları kaldırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2021 21:47

Larinvest Gulf Pazarlama ve Danışmanlık firmasının yönetici ortağı Gökhan Çağlar, ‘Yatırımcı Göçmenliği’ kavramı sayesinde artık sınırların kalktığını, bir anlamda dünyanın küçüldüğünü söyledi, sistemin ayrıntılarını anlattı.

Haberin Devamı

 

KOVİD-19 pandemisiyle birlikte dünyada yatırım şekilleri de değişime uğradı. Günümüzde ülkeler nezdinde ‘yatırımcı göçmenliği’ önemli bir sektör haline geldi. 2013 yılından beri yurtdışında farklı ülkelerde oturum ve vatandaşlık kazandıran yatırımcı göçmenliği programlarıyla Kanada ve Amerika’da gayrimenkul yatırım fırsatları sunan Larinvest Gulf Pazarlama ve Danışmanlık firmasının yönetici ortağı Gökhan Çağlar, “Yatırımcı göçmenliği kavramı sayesinde artık sınırlar kalkıyor, dünya küçülüyor. İş insanları için uluslararası ticari imkanlar sağlanırken, çocuklarının da iyi üniversitelerde kaliteli bir eğitim alıp dünya vatandaşı olmalarının yolu açılıyor” dedi. Kendisi de hem Kanada hem de Türk vatandaşı olan Gökhan Çağlar, ‘Yatırımcı Göçmenliği’ markasıyla 2013 yılından bu yana İzmir ve İstanbul ofisleriyle Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve İngiliz toprağı olan Karayip ülkelerinde geçici veya kalıcı oturumla ikinci vatandaşlık edinme imkanı sunduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yatırımcı göçmenliği sınırları kaldırıyor

2000’Lİ YILLARDA BAŞLADI

Çağlar, “Londra Knightsbridge merkezli İngiliz hukuk ve göçmenlik firmasıyla olan çözüm ortaklığımız sayesinde Avrupa Birliği ile İngiltere’de geçici ve kalıcı oturum hakkı ve serbest dolaşım veren 15 ülkenin programına Türkiye’den direkt başvuru imkanı sunuyoruz” diye konuştu. Çağlar ayrıca, 2014 yılında ABD’nin Wyoming eyaletinde kurduğu King Aegeus Investments LLC adlı gayrimenkul yatırım firması aracılığıyla Kanada ve Amerika’nın en çok talep gören şehirlerinde sıfıra yakın faiz oranları ve uzun dönemli ödeme imkanlarıyla satılan konut seçeneklerinin yanında, tarım ve enerji arazilerine de yatırım fırsatları sağladıklarını söyledi.
Yatırımcı Göçmenliği kavramının 2000’lı yılların başından itibaren küresel sermaye akımlarının tersine dönmesiyle birlikte değişen yatırımcı tercih ve ihtiyaçlarına istinaden doğduğuna dikkat çeken Çağlar, “Düşük üretim maliyetlerine ve tüketime meyilli genç nüfusa sahip olan doğu ülkeleri, dünyanın jeopolitik merkezine oturmayı başardı. Böylece küresel güç dengeleri yeniden biçimlendi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KÜRESEL ÇAPTA İŞ İMKANI

Oluşan sermaye birikimi sonucunda milyonlarca insanın her yıl doğudan batıya hem turistik hem de iş yapma imkanlarını değerlendirme amaçlı seyahat etttiğini dile getiren Çağlar, yatırımcıların artan rekabetçilik koşullarıyla artık daha makro düşünüp küresel çapta iş yapması ve bunun için serbestçe haraket edebilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını vurguladı. İnsanların gerek yatırım gerek serbest dolaşım ve gerekse eğitim nedeniyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İngiltere, Amerika ve Kanada’ya kalıcı olarak yerleşme, ticari faaliyette bulunma talepleri ve ihtiyaçlarının doğduğunu dile getiren Çağlar, bunun sonucunda devletler tarafından alınan kararlarla resmi programların uygulamaya konduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Yatırımcı göçmenliği sınırları kaldırıyor

HANGİ ÜLKELER
NE AVANTAJLAR
SAĞLIYOR?

SADECE ekonomik durumun yeterli olmasının değil, kişinin temiz sicilinin de yatırımcı göçmenliği konusunda önemli olduğunu ifade eden Gökhan Çağlar, yatırımcı göçmenliğiyle insanların kendi başarı hikayelerini yazdıklarını belirterek, şu an yürürlükte olan ve en çok talep gören programların bazılarını şöyle sıraladı:

- Antigua ve Barbuda Devleti Hibe Yolu İle Vatandaşlık Programı: Toplam büyüklüğü 330 kilometrekare olan iki adadan oluşan Antigua ve Barbuda Devleti, ülkenin Mili Gelişim Fonu’na sadece bir kez geri ödemesiz olarak hibe yapan yatırımcılara, eşlerine ve çocuklarına ömür boyu vatandaşlık ve pasaport hakkı sunuyor. Dört kişilik bir ailenin programa katılımı için ödemesi gereken hibe miktarı 100 bin dolar, başvuru harcı ücreti ise 30 bin dolar. İngiliz Milletler Topluluğu üyesi bir ülke olan Antigua ve Barbuda Devleti programı, hibe yoluyla vatandaşlık ve AB’de serbest dolaşım imkanı sunan benzer programlar arasında halen açık ara en ekonomik olanı. Başta Avrupa Birliği, İngiltere, Hong Kong ve Singapur olmak üzere dünyada 132 ülkeye vizesiz seyahat imkanına sahip oluyorsunuz. Benzer programların aksine ülkede fiziki olarak yaşama, kalıcı konut edinme, vergi mükellefi olma ve banka hesabı açma gibi şartlar yok. Vatandaşlık hakkı, yatırımcı ve ailesine ömür boyu veriliyor.

Haberin Devamı

- İngiltere Deniz Aşırı Şirket Temsilcisi Ticari Vize Programı: Türkiye’de kurulu bir şirketin ortağı veya yöneticisi, şirket adına pazarlama faaliyetinde bulunmak amacıyla ailesiyle İngiltere’ye taşınıp 3+2 olarak toplamda 5 yıl geçici oturuma sahip olarak yaşayabiliyor. Home ofisten çalışma imkanının da verildiği bu programda aynı zamanda başvuru sahibinin eşi bir işte çalışabiliyor ve çocuklar da okula gidebiliyor. Türkiye’deki firmanın başvuru sahibine İngiltere’deki asgari geçimini sağlaması için her ay minimum 2 bin sterlin maaş ödemesi yapması isteniyor.

- Saint Lucia Devleti Kovid-19 Bonosu Vatandaşlık Programı: İngiliz Milletler Topluluğu üyesi Saint Lucia Devleti’nce uygulanan bu program, 31 Aralık 2021 tarihine kadar sürecek 5 ila 7 yıl sonra ‘faiz getirisiz’ olarak iade edilme garantisiyle 250 bin dolarlık bono alımı yapan yatırımcı ve ailelerine ömür boyu geçerli ikinci vatandaşlık ve pasaport hakkı sunuyor. Saint Lucia Devleti’nin, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden vize serbestisine sahip olması nedeniyle bir yıl içinde kesintisiz olarak toplamda 180 gün turistik amaçla kalma ve serbest dolaşım hakkına sahip olunuyor.

Haberin Devamı

Yatırımcı göçmenliği sınırları kaldırıyor



LARİNVEST GULF
OLARAK PEK ÇOK
BAŞARIYA İMZA ATTIK

FİRMA olarak sektörde dikkat çekici bir çok başarıya imza attıklarına dikkat çeken Larinvest Gulf Pazarlama ve Danışmanlık firmasının yönetici ortağı Gökhan Çağlar, Kanada’nın Quebec eyaletince genelde her yıl sınırlı kotalar dahilinde sunulan Yatırımcı Göçmenliği Bonosu programına, Kanada’nın lider finans kuruluşuyla olan çözüm ortaklıkları sayesinde kota sorunu yaşamadan ve uygun finansman koşullarıyla katılım sağlayabildiklerini bildirdi. Çağlar, ayrıca 2015 yılında Letonya Devleti Yatırımcı Göçmenliği Bonosu programına ülkemizden ilk katılımın sağlanmasına aracılık ettiklerini de vurguladı.

EN ÇOK KATILIMCI

Sektörde bir çok ilke imza attıklarını dile getiren Çağlar, 2016 ve 2017 yıllarında Macaristan Devleti Yatırımcı Göçmenliği Bonosu programına Türkiye’den en çok sayıda katılımcı sağlayan yetkili acente olduklarını söyledi. Yine 2016’da Katar’da düzenlenen ve Türkiye’nin onur ülkesi olduğu Uluslararası CityScape Gayrimenkul Fuarı’nın gala gecesi konuşmasını gerçekleştirdiğini ifade eden Çağlar, “Aynı yıl Kuveyt’in en büyük gayrimenkul firmalarından Mazaya’nın Türkiye’deki yatırım imkanlarını değerlendirme sürecinde stratejik danışmanlık ve raporlama hizmeti verdik. 2019’da ise İstanbul Zorlu Gösteri Sanatları Merkezi’ndeki EuroAsian Startup Türkiye ödüllerinde ‘En iyi Yatırım Danışmanlığı’ kategorisinde firma olarak ülke genelinden seçilen dört finalistten biri olduk” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!