Yaşam kalitenizi etkilemesin

Güncelleme Tarihi:

Yaşam kalitenizi etkilemesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 21:40

ÖZEL Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, göz sulanması, ağrı, kaşıntı ve çapaklanma gibi belirtilerle kendini belli eden konjonktivitin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Kaşkaloğlu, “Gözün beyazı olan sklera ince, soğan zarı gibi bir tabakayla kaplıdır. Konjonktiva adı verilen bu tabaka gözün yüzeyini nemlendiren maddeler salgılar. Konjonktivada iltihap olduğunda damarlar daha belirginleşir ve göz kızarır. Konjonktivit, farklı sebeplerle görülür. En sık mikroplar, alerji ve çevredeki irritan maddelerdir. Konjonktiva basit bir doku olduğundan her üç nedene de aynı tepkiyi gösterir. Mikrobik nedenlere bağlı konjonktivitlerde göz kızarır ve çok miktarda çapaklı akıntı olur, çok çapaklı durumlar akut bir enfeksiyon belirtisidir ve göz doktoruna başvurmanız gereklidir” diye konuştu.

GÖZ VE EL TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ

Virüslerin de konjonktivit nedeni arasında yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu,, “Bazı virüsler sadece gözde belirti verirken bazıları da nezlede olduğu gibi göz, boğaz ve burnu tutar. Viral nedenli konjonktivitlerle bir, iki hafta süren sulu akıntı olur. Mikrobik ve virütik konjonktivitler çok bulaşıcıdır ve mendil, havlu, yastık gibi eşyalar aracılığıyla bulaşabilirler. Konjonktivitli kişilerle temas ederseniz vakit geçmeden ellerinizi yıkayınız. Konjonktivit tedavisinde göz damlaları kullanılıyor. Hangi damlaları ne kadar kullanacağınıza göz doktorunuz karar verir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!