Vatandaşlara soba yakma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlara soba yakma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 12:02

Vatandaşlara soba yakma eğitimi

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet Hastanesi görevlileri tarafından kahvehanede vatandaşlara, 'Karbonmonoksit ve soba zehirlenmeleri' konulu eğitim verildi.
Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde Aliağa Belediyesi'nin de desteğiyle Yenişakran'da kahvehanede bulunanlara 'Karbonmonoksit ve soba zehirlenmeleri' konusunda bilgi verildi. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi, bu şekilde olan zehirlenmelerde neler yapılması gerektiği, soba, şofben, baca kazalarına karşı alınacak önlemler, sobaların temizliği ve bakımı, montajı, kullanımında nelere dikkat edileceği, kömür alımında ve bacalarda dikkat edilecekler, yüksek engellerin baca üzerine etkisi ve şofben zehirlenmeleri konularına değinildi.
Kış aylarında Yenişakran'ın oldukça rüzgârlı ve bol lodoslu günler geçirdiği, burada yaşayanların çoğunluğunun soba ile kışı geçirdiği düşünüldüğünde, konunun öneminin daha iyi anlaşılacağı belirtildi. Verilen eğitimin yararlı olduğunu dile getiren Şakranlılar artık sobalarını yakarken bu konulara dikkat edeceklerini söyledi.
Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet Hastanesi Yönetici Başhekimi Uzm. Dr. Metin Erdal, "Toplum olarak karbonmonoksit zehirlenmeleri hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz ve soba zehirlenmeleri her yıl yüzlerce insanın sakatlığına hatta ölümüne neden olmaktadır. Özellikle kış aylarında görülen zehirlenmelerin önüne geçebilmek için toplumu bilgilendirmek bizlerin görevleri arasında yer almaktadır. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen bu eğitimleri hastanemiz dışında da vermeye başlamış olduk. Halkımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Verdiğimiz eğitimlerle bir canı bile kurtarmış olabilirsek ne mutlu bize. Bizler bilgilendirme ve farkındalık eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!