Vali Toprak, Tire'deki tarihi yapıları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Toprak, Tiredeki tarihi yapıları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:06

Vali Toprak, Tire'deki tarihi yapıları inceledi

Haberin Devamı

İZMİR Valisi Mustafa Toprak, Valilik Kültür Eserleri Fonu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü mali destekleri ile Tire Belediyesi aracılığıyla restore ettirilen tescilli tarihi yapıları yerinde inceledi.

Restorasyon çalışmalarını görmek için Tire'ye gelen Vali Toprak, Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Müze Müdürü Enis Üçbaylar ile Yalınayak Hamamı'nı, Bedesten Hanı'nı ve Kutu Han'ı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret ve incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Toprak, "Burada hepimizin takip ettiği restorasyonların gelmiş oldukları aşamaları da hep birlikte İlçe Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla ve diğer arkadaşlarımızla birlikte görelim istedik. Tire'de yaklaşık bir buçuk yıl önce bir Tire Tarihi Eserler Sempozyumu gibi bir çalışmayı yaptık. Aslında sempozyum demekten öte, tüm rektörlerimizi ve ilgili hocalarımızı topladık, rektörlerimizle birlikte acaba buradaki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda onların bünyelerinde mühendislik fakültesi olan, mimarlık fakültesi olan ve bu manada restorasyon öncesinde, proje konusunda ne gibi katkıları olabilir diye değerlendiren bir çalışma yaptık. Dolayısıyla ben de buraya geleli 3 yıl oldu, bu çerçevede iyi bir diyalog geliştirerek tarihin derinliklerinden gelen kadim eserlerin yoğun olarak bulunduğu Beyliklerin, Selçuklu öncesi, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi ile öncesinden gelen diğer kadim medeniyetlerin üst üste oluşturduğu bir medeniyet var. Ama yoğun olarak baktığımızda Osmanlı ve Beylik Dönemi eserlerin burada canlı olarak ayakta durduğunu da görüyoruz. Ama zaman içerisinde tabii ki restorasyon gerektiren birçok tarihi bina var. Belki ben de geldiğimde Tire'de bu yoğunlukta bir kültür ve tarih derinliğinden bu kadar somut eserin yapısıyla birlikte ayakta durduğunu o nebze bilmiyordum. Ama burayı gelip görüp inceledikten sonra etkilenmemek mümkün değil" dedi.

TİRE EMNİYETİ'NE YENİ BİNA

Vali Toprak, ziyareti sırasında Tire İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nin yeni hizmet binasını da hizmete açtı. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Vali Toprak'ın yanı sıra Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Beydağ Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek sivil toplum kuruluşların başkanları ile vatandaşlar katıldı. Vali Toprak, açılış konuşmalarının ardından, yeni hizmet binasının donatılmasında katkıda bulunanlara plaket verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!