Vali Elban: Kongrede başarı sağlarsak üst lige çıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Vali Elban: Kongrede başarı sağlarsak üst lige çıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2024 12:30

Vali Elban: Kongrede başarı sağlarsak üst lige çıkacağız

Haberin Devamı

Seza Nur ALPDÜNDAR/İZMİR,(DHA)-İZMİR'de 16-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek İzmir SKAL Dünya Kongresi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Kongreyi 'play off' maçına benzetiyorum. Başarı sağlarsak üst lige çıkacağız. Çünkü kongrede dünyada sektörün kanaat önderi olan ciddi katılımcılar var. Her gittikleri şehre mucizevi şekilde dokunuyorlar. Dokundukları şehirdeki turizm konusundaki gelişim ortalaması yüzde 30 civarında. Mevcut potansiyelimizin üzerine yüzde 30 gelişimin sağlanması şehrin turizm açısından bir üst lige çıkmasına neden olur" dedi.

İzmir'de 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek İzmir SKAL Dünya Kongresi'nin tanıtım toplantısı İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, SKAL İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Vekili Fahrettin Kerem Çevik ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı. İzmir'in turizmde bir noktaya gelip o noktada beklediğini söyleyen İzmir Valisi Süleyman Elban, “Bizimle hatta bizden sonra turizme başlayan birçok şehir bizden daha fazla yol aldı. Geldiğimiz istasyonda beklemeye devam ediyoruz, kabuğumuzu bir türlü kıramadık. Şimdi şehirde turizmle ilgili ciddi sıçrama yapmakla ilgili şartlar var. Şehrin tüm bileşenleri bu konuda hemfikir. Kongreyi 'play off' maçına benzetiyorum, başarı sağlarsak üst lige çıkacağız. Çünkü kongrede dünyada sektörün kanaat önderi olan ciddi katılımcılar var. Her gittikleri şehre mucizevi şekilde dokunuyorlar. Dokundukları şehirdeki turizm konusundaki gelişim ortalaması yüzde 30 civarında. Mevcut potansiyelimizin üzerine yüzde 30 gelişimin sağlanması şehrin turizm açısından bir üst lige çıkmasına neden olur. Bu kongreyi futbol tabiriyle bir 'play off' maçı olarak görüyoruz. Nasıl iki hafta önce Göztepe'nin bir üst lige çıkması konusunda şehir olarak yürek birliği yaptıysak, ekimde kongrede yürek birliği yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Şehrin potansiyelinin yanında şehrin vizyonu, insanı, yaşam kalitesini gelen turizmin kanaat önderleri gördükten sonra bu şehri daha güzel anlatacaklarını düşünüyorum. Kongrenin başarılı geçmesi ve şehrin enerjisini alıp etkilenmeleri içi el birliğiyle ne gerekirse yapacağız"

Haberin Devamı

'HEPİMİZ İZMİR'İN HAK ETTİĞİ YERDE OLMASINI İSTİYORUZ'

Haberin Devamı

SKAL Dünya Kongresi'nin İzmir'in tanınırlığı açısından önemli olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise “Bunun farkında olduğumuz için destek verme kararlığındayız. Gelen konukların İzmir'le ilgili edineceği kanaatler İzmir'in gelecekte turizminin yönlenmesiyle ilgili önemli sonuçlar doğuracaktır" dedi. Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrin sorunları, ihtiyaçları ve gelecek vizyonu çerçevesinde gördüğünüz birlikte çalışma kararlığı benim için çok değerli. Bu kararlılıkla önümüzdeki dönemde hem hükümetimiz hem valiliğimizle ilgili hükümet temsilcileri ve aynı zamanda kentimizin meslek odaları, STK'larıyla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz İzmir'in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Bence bu siyaset üstü bir konu. İzmirliyim diyen, İzmir'e sahip çıkma kararlığında olan herkesin bu anlayışta olması gerekiyor."

Haberin Devamı

'İZMİR DEĞERLERİNİ DÜNYAYA TANITMAMIZI BEKLİYOR'

“Potansiyelinin tam değerlendirilmediğine inandığım kentimizin birkaç konu başlığında kalkınma hamlesi yaşaması gerektiği bir dönemde olduğuna inanıyorum" diyen Tugay, “Tarihsel olarak üstlendiği tarım ve ticaret fonksiyonlarının yanında turizm alanında gösterebileceği sıçramadır. Hepimize düşen pek çok görev var. Çünkü dünyada pek çok ülke ve şehrin gıpta edeceği tarihi kültürel mirasa sahibiz. Bunlar İzmir'i dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getiriyor. Ancak daha temiz ve düzenli bir şehir olmakla başlayan aynı zamanda kültürel mirası en doğru şekilde ortaya çıkaran, tanıtımında üzerine düşeni yapması gereken şehir olmamız gerektiği açık. Gastronomisinden kuş cennetine, Kemeraltı, Agora, Kadifekale bölgelerinden, kültürel mirasına pek çok konu bunlara ilgi göstermemizi, yönlendirmemizi İzmir bu değerlerini dünyaya tanıtmamızı bekliyor. Kongre önemli bir fırsat. Kongreyi mümkün olan en üst düzeyde destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN DESTEĞİ VERMEKTEN MEMNUNİYET DUYACAĞIZ'

İZTO olarak hem kentin tanıtımı hem de turizmin canlı kalması için bu kongreleri önemsediklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “83 ülkeden 306 kulübün üye olduğu uluslararası bir turizm organizasyonunun dünya kongresini kentimizde düzenlemek büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Kongre kapsamında kentimize gelecek ziyaretçilerin İzmir'den güzel anılarla ve memnun ayrılmasının hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. İZTO olarak 'yerinde tanıtım' konusuna verdiğimiz önemi de göz önünde bulundurarak, kongre kapsamında elimizden gelen bütün desteği vermekten memnuniyet duyacağız" dedi.

'KONGREYE OLUMLU YANSIYACAK'

Haberin Devamı

İzmir'in 8 bin 500 yıllık kadim geçmişi ile başta Anadolu sonra da tüm medeniyet tarihinin önde gelen merkezleri arasında yer aldığını dile getiren Özgener, “Kentimiz, çok kültürlü, farklı inançlara mensup toplulukları ve tarihi liman kenti geçmişiyle çok eski dönemlerden günümüze kadar uluslararası karakterini sürdürmeye devam ediyor. 16 Ekim 2024 henüz yakın bir tarih gibi gözükmese de böyle geniş kapsamlı bir organizasyonun hakkıyla gerçekleştirilebilmesi için oldukça kısa bir süre. İzmir'e katma değer sağlayacak her projemizde bize güç veren, kurumlar arasında yarattığımız sinerjinin bu süreçte de bize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Kentimizdeki tüm kurumları İzmir çatısı altında birleştiren birlikte iş yapma kültürümüzün, SKAL International Dünya Kongresi'ne de olumlu bir şekilde yansıyacağından hiç şüphem yok" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!