Ünlüleri zayıflatan doktor: Op. Dr. Türker Karabuğa

Güncelleme Tarihi:

Ünlüleri zayıflatan doktor: Op. Dr. Türker Karabuğa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 15:58

Op. Dr. Türker Karabuğa, yurtiçi ve dışından bir çok hastanın yanı sıra sanat dünyasından da tanınmış bir çok ünlü ismin obezite ameliyatlarını yaparak, sağlıklı kiloya inmelerine yardımcı oldu.

Haberin Devamı

DİZİ ve sinema oyuncuları Gülnihal Demir, Tevfik İnceoğlu, Burak Altay, Semra Sima, İzmir’de Özel Sada Hastanesi’nde hasta kabul eden genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa’nın ameliyat ettiği ünlülerden bazıları. Karabuğa son olarak, eski manken ve oyuncu Sibel Ceylan’ın tüp mide operasyonunu gerçekleştirdi. Ceylan, Karabuğa tarafından yapılan tüp mide operasyonuyla sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladı. 87 kilo olarak ameliyata giren Ceylan 1.5 ayda 15 kilo vererek sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine devam ediyor.

Ünlüleri zayıflatan doktor: Op. Dr. Türker Karabuğa

DAHA SAĞLIKLIYIM

Son yıllarda pandeminin de getirdiği yaşam tarzı değişikliğiyle kilo almaya başladığını belirten Sibel Ceylan, “Artık fazla kilolarımdan rahatsız olmaya başlamıştım. Diyet ve sporla kilo vermeye çalıştım. Daha sonra istediğim başarıyı elde edemeyince ameliyat olmaya karar verdim. İzmir Özel Sada Hastanesi’nden Op. Dr. Türker Karabuğa’ya ulaştım. Birlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat ve ameliyat sonrası iyileşme süreci gayet rahat ve konfrolu geçti. Sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladım. Doktorumun ve diyetisyenimin önerdiği tüm önerilere harfiyen uyuyorum. Yaşam kalitem değişti” dedi.

Haberin Devamı

RİSKLER AZALIYOR

Obezite cerrahisinde her geçen gün risklerin azaldığını ve başarının arttığını belirten Op. Dr. Türker Karabuğa ise bilim ve teknolojinin sürekli geliştiğini söyledi. Elde edilen verilerin de sürekli arttığını kaydeden Karabuğa, “Katıldığımız kongrelerde dünyanın çeşitli yerlerinde görev yapan, obezite cerrahisinin önde gelen meslektaşlarımızla bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Obezite ameliyatları günümüzde her geçen gün daha güvenli cerrahi operasyonlar haline geldi. Vücüt Kitle İndeksi (VKİ) 30 ve üzerindeyse, diyabet, yüksek tansiyon, uyku apnesi gibi ek hastalıklar da varsa, obezitenin ve yandaş hastalıklarının en etkili tedavi yöntemi cerrahi yöntemlerdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 PATENT SAHİBİ

OP. Dr. Türker Karabuğa, obezitenin tedavisinde kullanılmak ve obezite ameliyatlarını daha konforlu ve güvenli hale getirecek 7 icat için patent aldı. Türkiye’nin bu alandaki prestijini artırmayı hedefleyen Karabuğa, “Bu prestij, beraberinde sağlık turizminin geliştirilmesi için kapı açacaktır” diye konuştu. Türkiye’nin tıp alanındaki atılımlarına destek vermeyi hedefleyen Karabuğa, 16 yılda 6 binden fazla obezite ve diyabet cerrahisi, 10 binden fazla laparoskopik ameliyat gerçekleştirdiğini hatırlatarak, operasyonlar sırasında yaşadığı zorluklardan dolayı araştırmageliştirme çalışmalarına başladığını söyledi. 108 ülkede patent koruması başvurusu yaptıklarını belirten Karabuğa, “Üretime geçmek isteyen yerli ve yabancı firmalarla görüşmelere devam ediyoruz. Başarı oranı artan cerrahi müdahaleler, sağlık turizmi anlamında Türkiye’nin prestijini üst sıralara taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AYRINTILI DEĞERLENDİRME

SİNEMA ve televizyon sektöründe çalışan kişiler hem sağlıklarını korumak hem mesleklerini uzun süre devam ettirmek için fit ve zinde kalmak durumunda. Hastalarının öncelikli olarak obezite ve obezitenin getirdiği yandaş hastalıklardan kesin olarak kurtulmak istedikleri için kendilerine ulaştığını belirten genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa, ameliyat öncesi ayrıntılı check-up ve değerlendirmeler sonrasında kişiye uygun cerrahi yöntemi uygulayarak, kontrollü ve sağlıklı şekilde kilo vermelerine yardımcı olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!