Üniversiteli gençler otizmli çocuklarla duvar boyadı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli gençler otizmli çocuklarla duvar boyadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 19:13

Üniversiteli gençler otizmli çocuklarla duvar boyadı

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde otizmli öğrenciler, kendilerini ziyaret eden üniversiteli gençlerle biraraya gelip, birlikte merkezinin yemekhane ve bahçe duvarlarına resimler yaparak renklendirip, keyifli vakit geçirdi.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı'nın 19 öğrencisi, Otizm Farkındalık Günü'nde, Doç. Dr. Funda Yoldaş kordinatörlüğünde, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde otizmli çocuklarla biraraya geldi. Otizme farkındalık amacıyla düzenlenen etkinlikte, üniversiteli gençler yanlarında getirdikleri boyalarla, merkezdeki 14 otizmli çocukla birlikte duvarlara arı, çiçek, çimen ve değişik manzara resimleri çizip, rengarenk boyadı. Toplum yaşantılarındaki empati ve yardımlaşma duygusunu ön plana çıkarmanın da hedeflendiği etkinlikte, otizmli çocuklar eğlenceli vakit geçirme fırsatı buldu.

Etkinliğe öncülük yapan Doç. Dr. Funda Yoldaş, "Özel çocuklarımız için farkındalık yaratmak amacıyla yaptığımız bu etkinlik gerçekten faydalı oldu. Çocuklar da özgüvenlerini kazandı. Böyle etkinliklerle farkındalık oluşturmak isteyen öğrencilerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!